Breaking news

Leonard Doroftei și-a dat demisia din funcția de președinte al Federației Române de Box

loading...

Leonard Doroftei a demisionat, vineri, din funcția de Președinte al Federației Române de Box, la trei ani de la instalarea în această funcție.

leonard dorofteiDoroftei, fost campion mondial WBA și-a explicat decizia prin faptul că nu mai dorește “ceartă și polemici”, precizând că FR de Box are nevoie de liniște pentru a depăși problemele cu care se confruntă în ultimul timp.

Am petrecut la conducerea Federaţiei Române de Box trei ani lungi, cu bune şi rele. Au fost destule greutăţi, dar am trăit şi multe momente plăcute, când sportivii noştri au revenit la marile competiţii internaţionale, ba mai mult, s-au întors de acolo cu rezultate deosebite. A venit momentul să pun punct, din punctul meu de vedere. Demisionez. Nu mai doresc ceartă şi polemici. Federaţia Română de Box are nevoie şi de linişte, sau mai ales de asta, pentru a depăşi mai uşor problemele cu care se confruntă acum. Am conştiinţa împăcată că am încercat totul pentru a ieşi din acest impas, împreună cu colegii mei din Biroul Federal. Din păcate ne-am mişcat greu şi sunt conştient că boxul trebuie să meargă înainte. Pun binele boxului înaintea mea, aşa că demisionez acum. Cine ştie, poate peste ani voi reveni la conducerea Federaţiei, mult mai pregătit şi cu mai multe soluţii care să ajute boxul românesc să revină acolo unde îi este locul: în elită. Vă mulţumesc pentru şansa pe care am avut-o de a vă cunoaşte şi a fi mai aproape de oamenii din boxul nostru. Sunt Leonard Doroftei şi voi rămâne tot timpul alături de voi”, a declarat Leonard Dorin Doroftei în comunicatul publicat pe site-ul Federației.

Fostul campion mondial și european la amatori a fost criticat de mai mulți reprezentanți ai boxului românesc, printre aceștia numărându-se și Adrian Lăcătuș, antrenorul lotului național feminin, care a afirmat că ”Doroftei a fost un bun sportiv, dar președinte niciodată”.

Leonard Doroftei, fost campion mondial și european la amatori, dar și campion mondial la profesioniști (WBA), a fost ales președinte ale Federației Române de Box în noiembrie 2012.

loading...