Breaking news

Leonard Doroftei este noul șef al Federației Române de Box

Pugilistul Leonard Doroftei a fost ales vineri în funcția de președinte al Federației Române de Box.

Fostul campion la box, Leonard Doroftei a fost votat vineri, de Adunarea Generală în funcția de președinte al Federației Române de Box.

Am venit să muncim împreună, sunt sigur că vom reuși să facem performanță și dacă vom avea performanță vom avea și bani. Fiți alături de mine, aveți încredere în mine, vă mulțumesc. Adevărată competiție a federației acum începe, avem multe de pus la punct”, a spus Doroftei după aflarea rezultatului votului.

Numirea lui Leonard Doroftei în fruntea FRBA, survine după ce Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi-a anunţat demisia din această funcţie, vineri, în cadrul Adunării Generale Extraordinare.

A fost o decizie luată cu 50 de zile în urmă. În acest moment îmi anunţ public demisia din postul de preşedinte. Nu este o declaraţie care să aibă menirea de a schimba mâine ceva. Dragostea cu sila se cheamă altfel”, a spus Obreja.

Anunţul lui Rudel Obreja a fost primit cu aplauze de participanţii la Adunarea Generală Extraordinară a FR Box.

Obreja și-a dat demisia ca urmare a șantajului venit din FIBA care a dezafiliat de două ori federația, ca urmare a declarațiilor fostului președinte al FRB cu privire la trucarea meciurilor de box amator în turneul olimpic de la Beijing.

Doroftei nu va rămâne în funcția  asta prea multă vreme pentru că sunt alții în sptele lui care l-au împins aici”, a spus Rudel Obreja.

Un membru al federației a solicitat ANST să facă demersurile către AIBA pentru ridicarea excluderii temporare a Federației Române d eBox ca urmare a alegerii noului președinte.