Breaking news

Leii şi urşii lui Nuţu Cămătaru sunt deţinuţi ilegal și vor fi ridicați de autorități

Comisarii Gărzii de Mediu au anunțat luni că vor confisca cei patru lei şi cei doi urşi de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru pentru că sunt deţinuţi ilegal.

lei si ursi camatariTrei comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu-Comisariatul General au descins luni pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, alături de forţele de ordine, pentru a face verificări privind deţinerea animalor sălbatice.

La faţa locului, comisarii GNM au constat că pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru sunt crescuţi patru lei – doi adulţi şi puii lor – şi doi urşi, fără documentele aferente.

Animalele sălbatice crescute ilegal în gospodăria cămătarilor vor fi relocate în aceste zile și duse fie într-o rezervație naturală din țară fie în grădini zoologice.

Celelalte animale de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, printre care cai şi canari, sunt deţinute în legalitate, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Anchetatorii au găsit pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru un cal tranşat, despre care acesta ar fi spus că era bătrân şi foarte bolnav, fiind tranşat pentru a fi dat de mâncare animalelor pe care le deţine.

Conform articolului 9, alineatul 1 din Legea 205/2004 privind protecţia animalelor, “deţinătorii de animale pot deţine animale sălbatice, potrivit legii, numai dacă sunt autorizaţi de direcţia veterinară şi pentru siguranţa alimentelor judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti”.

Mama celor doi interlopi a declarat presei că fiul ei creștea leii și urșii de ani de zile și că o să-i sfâșie inima copilului dacă o să rămână fără ele. Femeia a spus că Balu, unul din urși îi iubește pe Nuțu și că acesta mânca chiar din gura lui.

Ion şi Vasile Balint, precum şi Radu Cristian Roşca, liderul grupării Sportivilor, au fost arestaţi preventiv pe 23 februarie, pentru 29 de zile.

>