Breaking news

Legea privind creșterea indemnizației pentru mame nu a ajuns la promulgare

Traian Băsescu nu a promulgat legea privind creșterea indemnizației pentru creșterea copilului, pentru că până în prezent nu a primit la Cotroceni această lege.

Administrația Prezidențială precizează printr-un comunicat de prescă, că Președintele Traian Băsescu nu a primit spre promulgare legea privind creșterea indemnizațiilor pentru creșterea copilului.

Referitor la informaţiile false apărute în presă şi la declaraţia de luni, 1 octombrie 2012, a ministrului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, doamna Mariana Câmpeanu, cu privire la faptul că preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială, Administrația Prezidențială face următoarele precizări: (1) – respectiva lege nu a fost depusă încă la Administraţia Prezidenţială în vederea promulgării ei de către preşedintele României; (2) – aşa cum reiese în mod clar de pe website-ul Camerei Deputaţilor, legea se află încă la Secretarul General al Camerei Deputaţilor, unde a fost depusă în cursul zilei de ieri, 2 octombrie 2012 (http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=12647)”, se arată în comunicatul de presă al Adminsitrației Prezidențiale.

Pe 25 septembrie, Camera Deputaților a decis majorarea indemnizației pentru creșterea copilului de la 75, la 85% din venitul realizat în ultimele 12 luni. Majorarea urma să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2012.