Breaking news

Lăzile congelatoare profesionale: ce trebuie să știi despre ele?

Cumpărarea de lăzi congelatoare este o investiție care se face relativ rar, deoarece după achiziție ele deservesc unitatea respectivă multă vreme la parametri optimi. În cele mai multe situații, o astfel de soluție se va dovedi a fi un mare ajutor în activitatea de zi cu zi, mai ales atunci când se comercializează multe produse ce au nevoie de congelare pe termen scurt.

 

Prin ce se deosebesc lăzile congelatoare de echipamentele frigorifice de genul dulapuri frigorifice, vitrine frigorifice sau chiar camere de congelare? Ce trebuie să îți amintești înainte de a le cumpăra? Ce modele de lăzi congelatoare sunt deosebit de populare printre clienți HoReCa?

Tipuri de lăzi congelatoare profesionale

Congelatoarele tip ladă sunt dispozitive frigorifice de dimensiune ce nu depășesc aproape niciodată un metru și a căror ușă (capac) se deschide de sus. Aspectul lor este asemănător cu al unor cutii mari și grele (cuferele piraților erau similare!), de unde și numele lor. Datorită dimensiunilor pe care le au, acestea sunt perfecte pentru magazinele ce vând produse alimentare care necesită congelare sau chiar pentru unitățile de mici dimensiuni în care se gătește zilnic. Capacitatea medie a acestor congelatoare este de 200 – 300 litri. Cu toate acestea, nu este neobișnuit să găsiți la distribuitori și lăzi congelatoare cu o capacitate și mai mare.

Cum alegi lada congelatoare care să se plieze la nevoile unității tale? Parametrii cheie:

 • Dimensiunile

 

Primul lucru la care trebuie să fii atent, atunci când cumperi o ladă frigorifică profesională se referă la dimensiunile sale. Alege mărimea acesteia raportat la specificul locului în care o vei amplasa. Nu ar trebui ca lada congelatoare să domine întregul spațiu sau să fie prea înaltă pentru utilizatori, deoarece utilizarea unui astfel de echipament frigorific va fi pur și simplu impracticabilă sau dificil de folosit.

 

 • Capacitatea compartimentului de depozitare

 

Capacitatea este un parametru strâns legat de dimensiunile sale. Lăzile congelatoare mici vor avea o capacitate volumetrică redusă, după cum este și firesc.

 

 • Clasa energetică

 

Evită lăzile congelatoare cu o clasă energetică prea mică, deoarece întreținerea lor este rareori profitabilă. Cea mai rezonabilă alegere, atât pentru bugetul firmei, cât și pentru mediu, va fi un echipament congelator de acest tip prezentând clasa energetică A +++, parametru care îi va asigura o eficiență energetică pe termen lung.

 

 • Clasa de congelare

 

Atenție la temperatura setată să există în compartimentul interior al lăzii congelatoare. Perioada de valabilitate a alimentelor congelate depozitate în acesta este de obicei de câteva zile. Dar, ca idee, există și mărfuri ce ar putea fi conservate în acest mod până la 12 luni.

 

 • Timpul de funcționare al lăzii congelatoare fără acces la electricitate

 

În zonă sunt întreruperi frecvente de energie? Asigură-te că investești într-un model care, după ce a fost întrerupt de la sursa de alimentare, va continua să funcționeze timp de minimum 12- 24 de ore.

 

 • Producătorul

 

Când cauți o ladă congelatoare profesională bună, nu merită să comanzi rapid și să alegi un dispozitiv cu sigla unei companii necunoscute. Calitatea acestor echipamente de răcire no name lasă deseori mult de dorit. Așa că este cel mai indicat să alegi un model distribuit de o companie cu o poziție stabilită pe piața frigorifică, precum TC Romania Crown Cool.

Diferențele dintre lada congelatoare față de un congelator obișnuit:

 • este orizontală;
 • este prevăzută cu un compartiment mare;
 • produsele sunt depozitate în coșuri;
 • capacul, în funcție de modelul specific, poate fi transparent sau mat.

 

Lada congelatoare profesională este un echipament modern de răcire, util pentru oricine are nevoie să depoziteze alimente congelate pentru o perioadă de timp.

 

https://tcromania.com/lazi-congelatoare/

 

 • Unde se folosesc lăzi congelatoare?

 

Multă vreme, astfel de unități frigorifice au fost instalate, în primul rând, în magazine. Astăzi sunt achiziționate din ce în ce mai mult chiar și pentru uz casnic. Este convenabil să se depoziteze în interiorul lor carne, pește, alimente semifabricate, precum și fructe și legume congelate, fructe de pădure etc.

Avantaje ale acestor echipamente de răcire, lăzile congelatoare profesionale:

 • Capacul este întotdeauna bine închis, se va potrivi bine sub propria greutate, chiar dacă garniturile tind să se uzeze.

 

 • Atunci când se deschide capacul, aerul cald nu pătrunde în ladă, deoarece, conform legilor fizicii, acesta tinde să urce în sus.

 

 • Spațiul interior al lăzilor congelatoare moderne este de obicei bine organizat.

 

Găsești lăzi congelatoare de calitate la TC Romania Crown Cool la preț convenabil! Alege de acolo modelele favorite!

 

 

 

 

 

 

 

>