Breaking news

Lăzăroiu a publicat pe Facebook, a treia stenogramă cu Băsescu și Blejnar

Consilierul prezidențial, Sebastian Lăzăroiu a publicat pe pagina lui de Facebook, a treia stenogramă din interceptara telefonică a discuției lui Băsescu cu Blejnar.

Dacă în prima stenogramă, Băsescu discuta de mama focului cu șeful Fiscului despre datoriile Rompetrol, în cea de-a treia, Băsescu se face că plouă. Blejnar îl sună pe Băsescu să se consulte cu el în cazul Ropetrol, dar președintele îl trimite la plimbare, spunând că să disucte așa ceva cu premierul nu cu el pe motiv că nu are atribuții.

Prim ainterceptare a fost pe 9 august 2010, iar  treia în care Băsescu nu mai vrea să vorbească cu Blejnar despre Rompetrol, s-a purtat pe 18 august 2010.

Schimbarea lui Băsescu din discuțiile cu Blejnar, pare să fi fost provocată de informările SRI, cae l-au atenționat pe președinte de faptul că șeful Fiscului are telefonul ascultat într-un dosar de evziune fiscală.

Iată ce vorbea Blejnar cu Băsescu în a treia discuție telefonică, din data de 18.08.2010:

S. BLEJNAR: Domnule presedinte, as dori sa vorbesc si eu cu dumneavoastra un minut, doua, trei azi, maine in problema Rompetrol. M-au cautat aia astazi si veneau cu niste idei si voiam sa ma consult…

T. BASESCU: Mai, oricum trebuie discutat cu premierul, mai, ca n-am eu atributiuni. Eu pot sa-ti dau un sfat…

S. BLEJNAR: Pentru un sfat, desigur.

T. BASESCU: E esential sa discuti cu premierul subiectele astea.
S. BLEJNAR: Am inteles.

T. BASESCU: Deci discuta neaparat cu premierul, cu ministrul de finante si dupa ce au ei o idee, daca vreti o parere si de la mine, bine, daca nu…
S. BLEJNAR: O parere voiam.
T. BASESCU: Da, dar intai discuta cu oamenii care pot lua decizii.
S. BLEJNAR: Am inteles.
T. BASESCU: Bine, la revedere!”

Într-o altă stenogramă, cea de-a doua, Blenjar sună la Băsescu dar vorbește cu o doamnă de la Administrația Prezidențială despre cum să facă să trimită ceva președintelui.

DOAMNA: Cabinet Presedintele Romaniei, buna ziua!
S. BLEJNAR: Sarut mana, Blejnar, presedintele de la ANAF sunt. Trebuia sa dau un material pentru domnul Presedinte si nu stiam forma, sa-l trimit intr-un plic inchis, deci fara sa-l inregistrez, sa-l dau pe mail sau cum? Nu stiam cum sa procedez.
DOAMNA: Cum va este mai usor. Daca puteti sa mi-l dati pe un mail, ar fi mai bine ca ajunge imediat la domnul Presedinte.
S. BLEJNAR: Sau sa-l dau direct pe mailul domnului Presedinte?
DOAMNA: Sau sa-l dati direct pe mailul domnului Presedinte. Sigur. Aveti mailul dansului, da?
S. BLEJNAR: Da, e cu punct, da?
DOAMNA: Nu, fara punct. […]@presidency.ro
S. BLEJNAR: Am inteles. Sarut mana.
DOAMNA: La revedere!”

>