Breaking news

Lavinia Şandru și-a dat demisia din UNPR și renunță la politică

Rămasă fără colegiu la parlamentare, Lavinia Şandru, vicepreşedinte al UNPR, și-a dat demisia din partid și a anunțat că renunță definitiv la politică.

Lavina Șandru și-a dat vineri demisia din funcția de vicepreședinte al UNPR, ca urmare a divergențelor avute cu șeful partidului, Gabriel Oprea. Tot scandalul a pornit de la faptul că Lavinia Șandru fusese desemnată într-un colegiu uninominal din Arad unde trebuia să se lupte cu Mihail Neamțu de la ARD.

Pentru că a considerat că acel colegiu nu este unul eligibil și nu are șanse să intre în Parlament, a solicitat alt colegiu, însă în loc de altă nominalizare, USL a scos-o de tot de pe lista de candidați.

Spărată foc pe acest lucru, Șandru i-a cerut lui Gabriel Oprea să renegocieze colegiile pentru UNPR cu PSD, în cadrul Alianței de Centru Stânga pe care o formaseră.

Pentru că Gabiel Oprea nici nu a renegociat și nici nu a demisionat așa cum îi ceruse vicepreședinta, Lavinia Șandu a decis să plece ea din partid și din politică.

Lavinia Șandru a fost deputat în Parlamentul României în perioada 2004-2008, din partea PD.

Însă, la câteva luni de la alegeri a fost dată afară din partid pentru că l-a criticat pe Băsescu și împreună cu Aurelian Pavelescu și cu Cosmin Gușă au format Partidul Inițiativa Națională.

Între timp Lavinia Șandru a ajuns președinte al PIN, aprtid care în 2012 a fuzionat prin absorbție cu UNPR.

Lavinia Şandru este căsătorită cu Darius Vîlcov, primarul din Slatina care în acest an a demisionat din PDL și s-a înscris în PSD.

>