Breaking news

Laura Oprean a renunțat la șefia interimară a DNA

Laura Oprean, numită procuror șef interimar la DNA, a solicitat procurorului general, Daniel Morar, să o elibereze din funcție, deși mai avea doar o lună de mandat.

laura opreanLaura Oprean a renunțat joi, la șefia Direcției Naționale Anticorupție. Mutarea este una surprinzătoare cu cât se produce înainte cu o lună ca interimatul la șefia DNA, întrucât acesta expira în luna aprilie 2013.

Prin ordinele emise în data de 07.03.2013 de către Prim – Adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus, la cerere, încetarea din data de 11.03.2013 a delegării doamnei procuror Laura Oprean în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cu aceeaşi dată, doamna procuror Laura Oprean va fi delegată pe o perioadă de 6 luni în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, se precizează astfel în comunicatul de presă al Parchetului General.

În funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie va fi delegat domnul Călin Nistor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea cu grad profesional corespunzător PÎCCJ, în prezent ocupând prin delegare funcţia de şef al Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Laura Oprean fusese numită interimar în această funcție în octombrie 2012, odată cu numirea lui Daniel Morar interimar la șefia Parchetului General de către Laura Codruța Koveși.

Prin această mutare, Daniel Morar prelungește astfel interimatul la DNA pentru încă șase luni de zile, anunțând faptul că se anunță bătălii intense pentru numirea unui procuror definitiv în fruntea Direcției Naționale Anticorupție.