Breaking news

Laura Elena Chiţoiu, soția Ministrului Economiei, anchetată penal de DNA pentru abuz în serviciu

loading...

Laura Elena Chiţoiu, soția Ministrului Economiei, Daniel Chițoiu, director al Direcției Avizări din cadrul Autorității pentru Supraveghere Financiară, este urmărită penal de procurorii DNA pentru abuz în serviciu.

daniel chitoiu - dnaSoția Ministrului Economiei este acuzată de procurorii DNA că a ajutat o persoană să ocupe funcția de director în cadrul unei companii de asigurări, prin amânarea unui examen în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară.

În perioada 10-16 iunie 2013, la cererea unei persoane (membru neexecutiv în conducerea ASF, reprezentând interesele unei societăți de asigurări) învinuita Chițoiu Laura Elena, director al Direcției Avizări din cadrul A.S.F., a devansat interviul pentru ocuparea funcției de director general al acelei societății de asigurări. Astfel, deși interviul era stabilit pentru data de 10 iulie 2013, în urma demersurilor învinuitei Chițoiu Laura Elena, interviul a fost devansat pentru data de 19.06.2013. Pentru a se asigura că funcția de director general va fi ocupată de o anumită persoană care îi fusese indicată, Chițoiu Laura Elena a modificat componența comisiei de examinare, asigurându-se că membrii care o vor examina pe candidată nu vor pune întrebări incomode, facilitând acesteia ocuparea funcției de director general al societății de asigurări”, se arată în rezoluția de începere a urmăririi penale.

DNA spune că în acest fel, Chițoiu Laura Elena și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, asigurându-i persoanei care a ocupat funcția de conducere la societatea de asigurări pentru care s-a făcut intervenția un folos nepatrimonial, lucru de natură să creeze o tulburare însemnată Autorității de Supraveghere Financiare, instituție care este reglementată să vegheze asupra îndeplinirii condițiilor legale de funcționare de către societățile de asigurări de pe teritoriul României, în vederea asigurării stabilității pieței de asigurări.

Începerea urmăririi penale a soției Ministrului Economiei, vine în contextul anchetei derulate de oamenii legii, care au făcut marți dimineață 17 percheziții care vizează fapte de corupție, în București și Sibiu.

Printre oamenii de afaceri vizați se numără și Ilie Carabulea, reprezentanți ai Autorității de Supraveghere Financiară și ai companiei Carpatica Asigurări.

Ilie Carabulea a fost eliberat în data de 1 octombrie, din închisoarea Aiud, unde executa o pedeapsă de un an și jumătate pentru același tip de infracțiuni de corupție de care este acuzat și de această dată, cumpărare de influență.

Procurorii DNA cercetează activitatea companiei Carpatica Asigurări, care este în portofoliul omului de afaceri sibian, în grupul Atlassib. Banca a fost prezidată de Ilie Carabulea până în momentul intrării la închisoare, în vara anului 2012.

Ilie Carabulea ar fi încercat să cumpere sprijinul unor funcționari ai statului, de această dată din cadrul ASF, pentru a fi anunțați reprezentanții Carpatica Asigurări în cazul unor eventuale controale.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian