Breaking news

Laura Codruţa Kovesi scapă de controlul judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ridicat miercuri seară, măsura controlului judiciar pentru fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, măsură impusă de procurorul de caz, Adina Florea de la Secţia de investigare a magistraţilor.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Înalta Curte, Francisca Vasile a admis contestatia Laurei Kovesi, dispunand ridicarea controlului judiciar impus acesteia de procurorul Adina Florea.

la şedinţa de judecată de miercuri, procurorul de caz, Adina Florea a fost dată afară din sala de judecată şi împiedicată de judecător să îşi susţină cauza pe motiv că legea nu îi permite să pledeze în instanţă.

În locul acesteia a fost adus rapid un procuror de la Direcţia Juridică din cadrul Parchetului General, care deşi nu studiase dosarul, a pus concluzii prin care a cerut ridicarea controlului judiciar pe motiv că probele au fost adminsitrate nelegal şi că faptele de care este acuzată Kovesi, s-ar fi prescris. Mai exact, procurorul de şedinţă s-a transformat în avocatul inculpatei Laura Codruţa Kovesi.

Drept urmare, inculpata Laura Kovesi a scăpat de interdictiile care îi fusesera impuse de către SIIJ, preucm:

-interdictia de a discuta cu presa despre dosarul in care este inculpata pentru luare de mita, abuz in serviciu si marturie mincinoasa;

-interdictia de a parasi tara fara fara acordul procuroarei de caz Adina Florea;

-interdictia de a-si desfasura activitatea in PICCJ.

Fosta şefă DNA a primit săptămâna trecută control judiciar în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa.

>