Breaking news

Larisa Iordache și Marius Berbecar, gimnaștii anului 2014 în România

Larisa Iordache și Marius Berbecar au fost declarați cei mai bun gimnaști din România în 2014, iar Corina Constantin a fost desemnată cea mai bună gimnastică la aerobică.

larisa iordache - marius berbecarFederația Română de Gimnastică a stabilit joi că Larisa Iordache, Marius Berbecar și Corina Constantin sunt cei mai bun gimnaști români din acest an.

Cu două medalii de argint la Mondialele de la Nanning, la individual compus și la sol, și două medalii europene la sol și echipă, plus argint la bârnă și bronz la sărituri la Europenele de la Sofia, Larisa Iordache este de departe cea mai valoroasă gimnastă din România în 2014.

Larisa Iordache și-a adjudecat în 2014 și trei medalii de aur la Cupa Mondială de la Doha (sol, bârnă și sărituri), precum și una la Cupa Mondială de la Stuttgart (individual compus).

Iată clasamentul stabilit de Federație la gimnastică feminin în 2014: Larisa Iordache, Andreea Munteanu, Alina Stănilă, Silvia Zarzu, Diana Bulimar, Anamaria Ocolișan, Paula Tudorache, Laura Jurcă, Andreea Iridon și Anda Butuc.

Marius Berbecar a fost desemnat gimnastul anului 2014, ca urmare a locului 4 obținut în finala de la paralele, la Europenele de la Sofia.

În clasamentul masculin, Federația a stabilit următoarea ierarhie: Marius Berbecar, Andrei Vasile Muntean, Cristian Bățagă, Laurențiu Nistor, Andrei Ursache, Daniel Rădeanu, Vlad Cotuna, Robert Ghiuzan, Ionuț Todor, Bogdan Necșa.

Oana Corina Constantin a fost aleasă cea mai bună gimnastică la aerobic, grație celor două medalii de aur de la Mondialele de la Cancun (Mexic), la trio și grup, precum și două de argint, cu echipa și la individual.

Pe locurile 2-3 la aerobică s-au clasat Andreea Bogati și Anca Surdu, Bianca Becze a ocupat locul 4, Bianca Gorgovan și Marius Petrușe au împărțit locurile 5-6, Mircea Zamfir a terminat al șaptelea, Dacian Barna și Alina Radu pe pozițiile 8-9, iar Marius Gavriloaie pe 10.