Larisa Iordache și Diana Bulimar, calificate în 4 finale la europenele de gimnastică

Larisa Iordache şi Diana Bulimar au obținut joi, calificarea în finala de la individual compus, la sol, sărituri și bârnă, din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică artistică de la Moscova.

bulimar si iordacheGimnastele românce au mers foarte bine în calificările de la Moscova și pornesc cu primele șanse la câștigarea medaliilor în finala de individual compus.

Larisa Iordache a realizat cel mai bun punctaj din cele 74 gimnaste înscrise în calificări, acumulând după 4 aparate 57,192 puncte, clasându-se astfel pe primul loc, și având astfel prima șansă la câștigarea aurului european.

Pe lângă finala de la individual compus, Larisa Iordache a reușit să se califice și în finalele de la sărituri, sol și bârnă. La sărituri are a patra notă – 14,399, la sol a doua notă – 14.400 iar la bârnă s-a calificat cu prima notă – 15.066.

Diana Bulimar a reușit să se califice în finala de la individual compus cu al doilea punctaj, acumulând după 4 aparate un total de 56,132 puncte. Românca reușind să se califice și în finala de la bârnă cu a doua notă – 14.366 și în finala de la sol cu a patra notă – 14.233.

Astfel că cele două gimnaste care au făcut deplasarea au obținut maximul posibil în calificări și au șapte șanse de medalie.

Cele două gimnaste românce au reușit să le învingă în calificări, pe teren propriu pe rusoaicele Anastasia Grişina și Alia Mustafina, care au ocupat locurile 3 și 4 în calificările la individual compus.

Vineri, de la ora 16,30, este programat concursul feminin la individual compus, iar sâmbătă şi duminică, de la orele 12,30 sunt prevăzute finalele pe aparate la această a 5-a ediţie a CE individuale.

Finalele vor fi transmise în direct în România de TVR 1, iar comentariul va fi asigurat de Alina Alexoi.

>