Breaking news

Larisa Iordache o înlocuieşte pe Diana Bulimar în finala de la bârnă de la Olimpiadă

Schimbare de ultimă oră în sânul echipei de gimnastică feminin. Antrenorii Bellu și Bitang au retras-o pe Diana Bulimar din finala de la bârnă și au înlocuit-o cu Larisa Iordache.

Azi, în ultima zi a concursului special pe aparate la gimnastică feminină de la JO de la Londra, în finala la bârnă, Diana Bulimar, calificată iniţial, va fi înlocuită de prima rezervă, Larisa Iordache. Antrenoarea Mariana Bitang a oferit această informaţie în  exclusivitate comentatoarei TVR la JO 2012, Alina Alexoi.

„Diana a avut o discuţie cu Larisa după calificare si a spus că mai bine îi cedează Larisei finala pentru că nu are o notă de plecare extrem de valoroasă. Larisa Iordache are o şansă pentru că Diana Bulimar a făcut un gest incredibil de frumos. Mă bucură faptul că reuşim să modelam nu doar sportivi, ci şi caractere”, a declarat Mariana Bitang pentru TVR.

Această înlocuire de ultim moment, perfect regulamentară de altfel, a fost decisă ca urmare a unei afecţiuni de care suferă Diana Bulimar, dar şi poziţiei de primă rezervă a Larisei Iordache, una dintre cele mai bune la acest aparat, dar accidentată în ziua calificărilor.

Nu pot să spun că mi-a fost greu să iau decizia. Imediat după ce am văzut că s-a terminat concursul mi-am dat seama că ea are o şansa mai mare decât mine. La acel moment a avut probleme la picior, dar pe parcurs i-a trecut. Aş vrea să facă un concurs frumos. Mi-a promis că, dacă va urca pe podium, mă va chema şi pe mine. Aş fi vrut sa concurez, dar ştiu că ea are şanse mai mari la medalie!”, a declarat Diana Bulimar pentru TVR.

Sandra Izbaşa concurează azi în finala la sol, iar Cătălina Ponor şi Larisa Iordache  în cea de la bârnă, ambele probe fiind transmise în direct începând cu ora 16.00 la TVR 1, TVR HD şi pe jo2012.tvr.ro[2], site-ul românesc oficial al Jocurilor Olimpice de la Londra.