Larisa Iordache, Diana Bulimar și Flavius Koczi, premiați pentru medaliile câștigate

Gimnaștii Larisa Iordache, Diana Bulimar și Flavius Koczi au fost premiați miercuri la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, de către ministrul Nicolae Bănicioiu, pentru medaliile câștigate la Campionatele Europene de gimnastică din Moscova.

gimnaste si antrenoareMinistrul Tineretului şi Sportului, domnul Nicolae Bănicioiu, alături de Secretarul de Stat pentru activitatea de Sport, Carmen Tocală, i-au felicitat și premiat, atât pe gimnaşti, cât şi pe antrenorii principali ai lotului, Mariana Bitang şi Octavian Bellu.

Ministrul a dat și o veste bună Larisei Iordache, aceasta va încasa un premiu dublu pentru medalia de aur cucerită la bârnă la Moscova.

Larisa Iordache, aur la bârnă, argint la individual compus, sol şi sărituri, va încasa 28.000 lei pentru aur, premiu dublat, şi 25.200 lei pentru cele 3 medalii de argint. Conform legii, medalia de aur este răsplătită cu 14.000 lei, argintul – 8.400 lei şi bronzul – 5.600 lei.

În cadrul alocuţiunii sale, ministrul Bănicioiu a felicitat echipa de sportivi în numele ministerului, cât şi a Guvernului României, evidenţiind contribuţia considerabilă şi aportul adus imaginii României, apreciindu-i drept adevăraţi „Ambasadori” ai ţării noastre.

Referindu-se la măsurile recente întreprinse, ministrul tineretului şi sportului a precizat ca „primă dovadă a deschiderii noastre şi a conştientizării eforturilor dumneavoastră, a sportivilor, am decis şi aprobat dublarea premiilor oferite de MTS pentru locul I. Sper să fie o măsură care, pe lângă bucuria materială să constituie şi un stimul, astfel încât, la  Olimpiada de la Rio să avem un număr poate chiar dublu de medalii” a conchis acesta.

Secretarul de Stat, doamna Carmen Tocală, a comunicat faptul că suma totală de premiere pentru Federaţia Română de Gimnastică este de 441.000 lei.

În finalul discursului său, ministrul Nicolae Bănicioiu a salutat participarea celei mai mari gimnaste a României, Nadia Comăneci: Am să închei mulţumindu-i doamnei Nadia Comăneci pentru efortul depus de a fi astăzi alături de noi, dar şi pentru faptul că vă este un fel de „naşă spirituală”, fiind cel mai viu şi mai aplaudat exemplu de performanţă, profesionalism şi dedicaţie, un model pentru români şi pentru România.

Octavian Bellu și Mariana Bitang au tras încă odată un semnal de alarmă în privința vidului legislativ care împiedică plata onestă și corectă a antrenorilor și a personalului de la loturile naționale de gimnastică.

gimnasti premiati

>