Breaking news

Larisa Iordache, cinci medalii de aur la Naționalele de Gimnastică ale României

Larisa Iordache a cucerit în trei zile, cinci medalii de aur la Campionatele Naționale de Gimnastică Artistică ale României desfășurate la Sala Polivalentă din București.

larisa iordache - diana bulimarLarisa Iordache, liderul echipei de gimnastică feminină a României, este într-o formă de zile mari, cu o lună înainte de debutul Mondialului de Gimnastică de la Glasgow.

Vineri, în prima zi a Naționalelor, Larisa Iordache a câștigat aurul pe echipe, alături de colegele de la Clubu Dinamo.

Sâmbătă a devenit campioană națională absolută la individual compus.

Larisa Iordache nu a prea avut emoții în concursul individual compus. Gimnasta a obținut o victorie comodă, la toate aparatele fiind cotată cu note peste 15.000. Cu un total de 61.100, Larisa Iordache si-a adjudecat cel de al 3-lea titlu consecutiv la individual compus, la peste 3 puncte de următoarea clasată.

Iar duminică a cucerit alte trei medalii de aur pe aparate, la sol, paralele și bârnă.

Iordache s-a impus la paralele cu 14,950, la bârnă a câștigat cu 15,625, iar la sol și-a adjudecat aurul cu 15,200.

Titlul la sărituri i-a revenit junioarei Denisa Golgotă în vârstă de doar 13 ani.

Laura Jurcă a luat două medalii, argint la paralele și bronz la sol, Diana Bulimar a luat argint la bârnă, Silvia Zarzu argint la sol, iar Anamaria Ocolișan bronz la bârnă.

Junioara Olivia Cîmpian a obținut două medalii de bronz, la paralele și sărituri, iar junioara Alexandra Mihai a luat argintul la sărituri.

Pe 10 octombrie, România va face o ultimă verificare a pregătirii gimnastelor, în Italia, iar din 23 noiembrie participă la Mondialele de Gimnastică de la Glasgow unde se decide și calificarea la Olimpiada din 2016.

>