Breaking news

Larisa Iordache, aur, argint și bronz la Europene

Larisa Iordache a cucerit, duminică, medalia de aur în finala de la sol,argint la bârnă și bronz la sărituri, în cadrul Campionatelor Europene de gimnastică artistică de la Sofia.

larisa iordache - sofiaLarisa Iordache a dat lovitura la Europenele de la Sofia. Românca a cucerit patru medalii, două de aur, una de argint și una de bronz.

După aurul de sâmbătă, cucerit în finala pe echipe, Larisa Iordache a bifat duminică, alte trei medalii în finalele pe aparate.

Iordache a luat aurul la sol, argintul la bârnă și bronzul la sărituri. Iar în finala de la paralele a ocupat locul șase. Diana Bulimar s-a clasat pe locul patru în finala de la sol.

În finala de la sol, Larisa iordache a fost notată cu 14, 800, la egalitate cu italianca Vanessa Ferrari.

În finala de la bârnă, Larisa Iordache a fost notată cu 14.800. Pe podium au mai urcat Maria Harenkova (Rusia, 14.933, aur) şi Alia Mustafina (Rusia, 14.733, bronz).

La sărituri Larisa Iordache a fost notată cu 14.866 la prima săritură şi cu 14.200 la cea de-a doua, iar cu o medie de 14.533 a obţinut medalia de bronz. Pe podium au mai urcat Giulia Steingruber (Elveţia, aur, 14.666) şi Anna Pavlova (Azerbaidjan, argint, 14.583).

În finala de la paralele românca a intrat prima în concurs și a fost notată cu 14.533. Medaliile au fost câştigate de Rebecca Downey (Marea Britanie, 15.500, aur), Alia Mustafina (Rusia, 15.266, argint) şi Daria Spiridonova (Rusia, 14.966, bronz).

În concursul de junioare, România are următorul bilanţ: bronz pe echipe, argint – Laura Jurcă la individual-compus, sărituri şi Andreea Iridon la bârnă şi sol.

La ediţia din 2012 a Campionatului European de gimnastică artistică, echipa de senioare a României a cucerit medalia de aur, cea din 2014 fiind a şaptea din palmaresul echipei tricolore.