Breaking news

Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la individual compus la Mondialele de la Glasgow

Larisa Iordache a cucerit joi seară, în direct la TVR 2, medalia de bronz în proba de individual compus din cadrul Campionatelor Mondiale de Gimnastică de la Glasgow, Marea Britanie. Laura Jurca s-a clasat pe un meritoriu loc opt.

larisa iordache - laura jurcaLarisa Iordache a reușit joi seară, să aducă prima medalie pentru România la Mondialele de la Glasgow. Românca a trecut peste eșecul din calificări și a reușit să facă un concurs bun în finala de la individual compus, unde s-a clasat pe locul trei cu un total de 59,107 puncte.

Larisa Iordache a început concursul la bârnă unde a obținut 14,766, cea mai mare notă din concurs la acest aparat. Românca a reușit apoi să își facă exercițiul la sol, unde a primit 14,475. La sărituri a primit 15.066, iar la paralele un total de 14.800, care i-a asigurat medalia de bronz.

Aurul și argintul a revenit americancelor. Simone Biles a cucerit aurul la individual compus cu un total de 60.399 puncte, iar Gabrielle Douglas medalia de argint cu un total de 59.316 puncte.

Laura Jurca a încheiat concursul de individual compus pe locul opt, cu un total de 56.732 puncte.

Din păcate, gimnastele românce și-au încheiat evoluția la Glasgow, întrucât niciuna din ele nu a reușit să prindă vreo finală mondială pe aparate, din cauza evoluției extrem de slabe din calificări care a dus și la ratarea finalei pe echipe dar și a calificării directe la Olimpiada de la Rio.

În 2015, la Mondialul de la Naning, Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în concursul individual compus.

>