Breaking news

La un pas de o mare catastrofă. Anvelopa unui avion Tarom a explodat pe Otopeni

Un grav incident a avut loc marţi seară pe Aeroportul Internaţional Optoeni. O explozie s-a produs la trenul de aterizare al avionului companiei Tarom care efectua cursa Satu Mare – București.

Potrivit datelor fuznicate de autorităţi, incidentul s-a produs la ora 19.42, în momentul în care avionul a aterizat pe pista Aeroportului Henri Coandă.

Astăzi, 9 iulie, la ora 19:42, la aterizarea aeronavei care efectua cursa Satu Mare – Bucureşti Henri Coandă s-a produs o explozie la anvelopele trenului principal de aterizare. Aeronava, de tip ATR 42, cu 22 de pasageri la bord, a rămas temporar imobilizată pe pista de decolare aterizare nr. 2. Traficul pe aeroport nu a fost afectat“, se arată în comunicatul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Compania TAROM a informat că avionul a fost oprit în siguranţă şi pasagerii au fost debarcaţi conform procedurilor.

“Compania TAROM informeaza publicul despre incidentul survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare Bucuresti, avand la bord 22 de pasageri. Dupa aterizare anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit in siguranta, pasagerii au fost debarcati conform procedurilor si nu au solicitat asistenta. O echipa de investigatii se va deplasa la fata locului”, se arată în comunicatul Tarom.

Este al doilea incident care are loc marți pe Aeroportul Otopeni. Marţi dimineaţă, un autobuz destinat îmbarcării pasagerilor în avion s-a ciocnit cu un autoturism. Patru persoane au fost rănite, însă traficul aerian nu a fost afectat de acest incident.

>