Breaking news

La pas, din Ținutul Zimbrului către Saschiz, sâmbătă la Kanal D

Incursiunea “ROventura” ne invită sâmbătă, de la ora 15:00, la Kanal D, să pornim prin Ținutul Zimbrului, din Neamț, către Ardeal, pentru a ajunge la Saschiz, în vechea vatră săsească, ce păstrează încă amprenta coloniștilor germani.

Începem cu una dintre experiențele trăite în dulcea Moldovă, vizita la mănăstirea Secu. Părintele Cleopa Sturzu, pe care îl vom cunoaște prin intermediul “ROventura”, este un bun păstrător de rost, vajnic apărător al Credinței și maestru al cuvintelor meșteșugite. E o binecuvântare să-l asculți povestind despre mințile luminate și sufletele curate care s-au perindat, în negura vremii, pe aceste meleaguri parcă alintate de Dumnezeu. Veche vatră de spiritualitate, Secu atrage tot mai multe suflete, în căutare de liniște și frumos.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, pornim apoi spre măreața Transilvanie, unde facem un popas, înainte de Saschiz, pentru a o gusta bucatele locului dar și pentru odihnă.  Odată ajunși la Saschiz, începem poveștile chiar de la biserica fortificată, bijuterie de secol al IX-lea, aflată în inima satului.

Biserica este locul din care merită să începi descoperirea salbei de nestemate medievale, înșirate prin podișul Târnavelor. Când va fi gata și reabilitarea cetății tărănești, Saschizul va putea străluci, din nou, cu adevărat.

Călătoria “ROventura” se va încheia, de data aceasta, cu povestea lui James, un scoțian ajuns pe aceste meleaguri, acum mai bine de două decenii, ce luptă pentru protejarea florei sălbatice, promovarea turismul în zonă și ajută comunitatea să prospere, odată cu deschiderea unei făbricuțe de dulcețuri.

>