Breaking news

La Mulţi Ani Majestate! Regele Mihai I al României împlineşte 96 de ani!

loading...

Regele Mihai I al României împlineşte azi, 96 de ani. Majestatea Sa va fi sărbătorit de Familia Regală printr-o serie de evenimente în Bucureşti şi marile oraşe din ţară.

regele Mihai IÎn numele Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, va decora, în Sala Tronului a Palatului Regal din Bucureşti, miercuri, 25 octombrie 2017, la ora 17, o serie de personalităţi şi colaboratori ai Casei Majestăţii Sale Regelui, din ţara noastră şi de peste hotare.

Alături de Principesa Moştenitoare se vor afla Principele Radu şi Principesa Maria. De asemenea, cu ocazia zilei de naştere a Majestăţii Sale Regelui, în prezenţa Alteţelor Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta, Principele Radu şi Principesa Maria, Ateneul Român va găzdui, în aceeaşi seară, începând cu ora 19, cea de-a zece ediţie a concertului anual de binefacere organizat de Fundaţia Principesa Margareta a României. Regele Mihai se află în continuare sub supravegherea medicilor şi urmează tratamentul pe care l-a început acum câteva luni în Elveţia. Principesa Maria se află în Elveţia, pentru a fi alături de Regele Mihai, în preajma zilei de naştere a Majestăţii Sale.

Concertul va fi oferit de violonistul Remus Azoitei, pianista Alexandra Dariescu si tenorul Teodor Ilincai, alaturi de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Fondurile obtinute in urma concertului vor fi folosite in beneficiul programului Tinere Talente, prin intermediul caruia Fundatia ofera burse de studiu tinerilor artisti aflati in situatii materiale dificile.

Anul acesta Fundatia Principesa Margareta a Romaniei aniverseaza zece ani dedicati tinerelor talente, trei sute de burse oferite si peste 1,2 miilioane de euro investiti in viitorul cultural al Romaniei.

La Severin, cu ocazia zilei de naştere a Majestăţii Sale Regelui, Palatul Culturii Teodor Costescu va găzdui, miercuri seară, începând cu ora 19.00, concertul aniversar al Corului Kinonia.

Evenimentul este organizat de Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei – filiala Mehedinţi, iar concertul este susţinut de Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei, sub bagheta părintelui dirijor Iulian Pruiu.  Concertul are loc miercuri, 25 octombrie, începând cu ora 19,00, în sala Virgil Ogăşanu a Palatului Culturii Teodor Costescu.

Severinul se mândreşte cu faptul că regele, prinţul Carol I a descălecat pentru prima dată pe pământ românesc la Turnu Severin. Acest descălecat din 1866, a deschis calea spre modernitate României, spre o epocă fără egal în istoria naţională. În memoria Severinului, Carol I şi instituţia monarhică au un loc cu totul special pentru că regele a revenit de foarte multe ori în Severin şi a revenit cu mare plăcere, deşi oraşul în momentul în care a descălecat aici nu i-a făcut o impresie favorabilă. Nici nu avea cum pentru că oraşul era foarte tânăr, avea numai 20-30 de ani de existenţă, era „o comună”, cum spune el în memorii. Nu numai prezenţa regelui Carol este puternică în Mehedinţi, dar şi a urmaşilor lui. Regele Ferdinand împreună cu regina Maria au condus-o pe fiica lor, viitoarea regină a Iugoslaviei spre ţara ei de adopţie imediat după primul război mondial, când a preluat această calitate, până la graniţă. După aceea, tânărul rege, regele-copil cum i s-a spus Majestăţii Sale Regelui Mihai, vine în Turnu Severin în 1928.

Mihai I al României s-a născut pe 25 octombrie 1921 la Sinaia. A stat pe tronul României între 20 iulie 1927 şi 8 iunie 1930, precum şi între 6 septembrie 1940 şi 30 decembrie 1947.

loading...