Breaking news

La Focșani s-a înființat Centrul Naţional de Excelenţă la Judo

Ministrul Remus Pricopie a aprobat miercuri, înfiinţarea Centrului Naţional de Excelenţă Focşani pentru judo. Finanțarea va fi asigurată de minister și Federația Română de Judo.

judo focsaniMinistrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a aprobat ordinul privind înfiinţarea Centrului Naţional de Excelenţă la Focşani. În cadrul centrului sportiv se vor pregăti elevii la judo.

Ministerul Educației Naționale va asigura prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea, 50% din cheltuielile privind alocaţia de masă şi cazare pentru 20 de persoane.

Cât și transferul pe linie şcolară a elevilor selecţionaţi în acest centru, folosirea gratuită, minimum 6-8 ore/zi, a bazelor sportive aflate în patrimoniul ministerului.

Dar și asigurarea fondurilor necesare pentru participarea sportivilor la competiţiile naţionale, în limita bugetului aprobat.

Federaţia Română de Judo asigură salarizarea personalului de specialitate, restul de 50% din cheltuielile de cazare şi masă, precum şi aparatura și echipamentele necesare desfăşurării activităţii.

România are în ultimii ani, rezultate excelente la judo feminin, unde Alina Dumitru a devenit campioană olimpică la Beijing, vicecampioană olimpică la Londra, trei medalii de bronz la mondiale și de 7 ori campioană europeană.

Corina Căprioriu este altă judoca română ce a reușit să obțintă argintul la Olimpiada de la Londra, cât și aur și bronz la europenele de judo.

>