Breaking news

La doar 20 de ani, Alexandru Soare a devenit campion național la 5.000 metri

Atletul Alexandru Nicolae Soare a câștiga miercuri titlul de campion național la 5.000 în cadrul Campionatelor Naționale de Aletism desfășurate pe stadionul Dinamo din Capitală.

alexandru soareSportivul, legitimat la CSS Bacău a reușit să devină campion național la doar 20 de ani. Alexandru Soare a câștigat detașat cursa de 5.000 în doar 14 minute 22 de secunde și 70 sutimi.

Chiar dacă a câștigat cursa, Alexandru Soare nu va face parte din lotul național care va merge la Campionatele Mondiale de la Daegu, din Coreea de Sud, din această lună.

A fost bine, a fost super ușor mai ales pe ultima parte. Am stat în spate, m-am relaxat și am atacat pe ultima parte a cursei. Timpul nu l-am scos, dar locul contează. Nu voi merge la mondiale, sunt încă tânăr,” a declarat Alexandru Soare pentru exclusivNEWS.ro.

Pe locul al doilea la 5.000 metri s-a clasat  Gulyas Raymond Ioan de la CSU Timișoara, acesta fiind cronometrat în 14 minute, 30 secunde și 13 sutimi. Podiumul a fost completat de Enache Ionuț Florin de la CSM Onești, care a terminat cursa în 14 minute, 34 secunde și 95 sutimi.