Breaking news

La Cluj se va inaugura cea mai modernă și cea mai mare sală de sport din România

Clujenii se pot mândri că au cea mai modernă sală polivalentă din România, cu o capacitate de 10.000 de locuri, care a costat 70 de milioane de lei.

sala polivalenta clujDupă patru ani de la debutul lucrărilor, Sala Polivalentă din Cluj este gata și urmează să fie inaugurată oficial pe 31 octombrie, când artistul britanic James Blunt va susține un concert.

Emil Boc a invitat miercuri presa să vadă bijuteria de sală sportivă, precizând că până pe 15 octombrie angajații primăriei vor face recepția clădirii.

“E o adevărată bijuterie pentru sporturi şi evenimente, printre cele mai bune din Estul Europei. Pentru mulţi ani de aici înainte va fi cea mai frumoasă şi modernă din România, dacă nu cumva şi din Centrul şi Estul Europei. Prima concluzie pe care o am după ce am văzut sala este că avem de-a face cu o adevărată bijuterie a sportului şi a divertismentului. Noua Sală Polivalentă corespunde standardelor şi cred că va fi, pentru mulţi ani de aici înainte, cea mai frumoasă şi modernă din România, dacă nu cumva şi din Centrul şi Estul Europei”, a spus Emil Boc.

Sala Polivalentă dispune de o pardoseală demontabilă care permite practicarea mai multor sporturi, de un cub video unic în România, pe care se pot difuza imagini HD din timpul competiţiilor sportive.

Dar și de tribune retractabile, care permit montarea unei scene pentru concerte sau spectacole, şi de o parcare subterană de 450 de locuri.

Există şi o sală de încălzire pentru sportivi, comparabilă cu o sală de sport, care va permite efectuarea de antrenamente.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va avea o capacitate de 7.200 de locuri care se poate extinde până la 10.000 de locuri.

Lucrările au început în anul 2010, însă au fost oprite la începutul anului 2012 în faza de execuţie a circa 65 la sută din lucrări, printr-o sentinţă a instanţelor. Lucrările au fost executate de asocierea firmelor CON-A cu Nisal şi InterSport.

Noua sală se află în vecinătatea Stadionului „Cluj Arena” şi la circa 500 de metri de Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu o capacitate de 2.525 de locuri, cu care formează un complex sportiv unic în România.

Astfel că la Cluj se pot desfășura în viitor turnee finale de Campionate Europene sau Mondiale la karate, scrimă, aikido sau judo şi până la baschet, handbal, tenis sau gimnastică.