Breaking news

La ce trebuie să te gândești înainte de a-ți transforma pasiunea în afacere

loading...

Începerea unei afaceri vine cu o serie de provocări și angajamente pe care nu ai cum să le cunoști la un loc de muncă tradițional. Cu toții am auzit povești despre antreprenori de succes care au pornit de la un hobby.

La ce trebuie sa te gandesti inainte de a-ti transforma pasiunea in afacereIar dacă tu consideri că pasiunea ta s-ar putea vinde și ai putea să câștigi serios de pe urma ei, atunci împrumută bani repede și ușor (lån penge hurtigt og nemt) pentru a avea suma necesară pentru start-up. Înainte de a începe o afacere ai nevoie de multe cunoștințe în domeniu, chiar dacă le-ai acumulat singur. Iar pentru a avea o afacere de succes trebuie să înțelegi că pasiunea nu este singur lucru de care ai nevoie, ci trebuie să fii capabil să faci mai mult decât majoritatea oamenilor.

Atunci când vrei să îți transformi pasiunea în afacere trebuie să te gândești care va fi produsul final și dacă acesta se va vinde. Dacă îți place să pictezi, poți să o faci și pe tricouri, nu numai pe pânza clasică, dacă îți place să gătești, există posibilitatea ca piața să fie mai liberă pentru o cofetărie decât pentru un restaurant clasic.  Acesta sunt doar două exemple, însă pasiunea ta poate fi foarte diferită. Totuși, atunci când alegi produsul trebuie să faci o cercetare de piață ca să afli ce se caută. Chiar dacă nu este făcută de profesioniști, poți găsi la o simplă căutare pe google în ca nișă te poți încadra. De altfel, cu cât afacerea este mai nișată, cu atât mai mulți clienți va avea.

Și pentru că am deschis subiectul clienților, și la ei trebuie să te gândești din timp deoarece va trebui să stabilești un preț al produsului pe care îl vinzi. Dacă încă jonglezi între câteva produse pe care le-ai putea crea, ia în considerare ce profit ai aduce de pe urma lor și cât de accesibile sunt acestea. În mod evident, nu trebuie să faci rabat de la calitate, dar în spiritul exemplelor date, un tricou îl schimbi mai ușor de cât un tablou, chiar dacă cel din urmă este mai scump, deci îți aduce un profit mai mare. Dar, cu cât este mai comun produsul tău, cu atât mai mare va fi concurența pe piață.

De asemenea, trebuie să iei în considerare și faptul că o perioadă afacerea nu îți va aduce profit, deci va trebui să te întreții dar să și investești în ea. Astfel, chiar dacă împrumuți o sumă de bani, este indicat să ai și niște bani puși deoparte. În funcție de produsul pe care îl vinzi, vei vedea un profit mai devreme sau mai târziu. Însă majoritatea antreprenorilor se descurajează când după 6 luni de investiție constantă nu au un profit substanțial. Prin urmare, trebuie să te înarmezi cu răbdare și foarte multă creativitate atunci când începi o afacere.

Dacă ești convins că produsul tău este unic și satisface o nevoie a pieței, atunci chiar ar trebui să îl vinzi. Iar dacă nu ai aptitudinile necesare, cel puțin la început, pentru partea financiară și cea de marketing, poți angaja oameni care să te ajute, deoarece într-u final tot tu vei profita de pe urma acestei investiții.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>