Breaking news

La ce să fii atent când angajezi pe cineva să îţi monteze faianţa

Lucrările de montaj faianță necesită o atenție sporită pentru că, spre deosebire de alte vremuri, când aceste tipuri de finisaje erau simpliste, în prezent ideile de amenajare au crescut proporțional cu numărul de modele disponibile pe piață.

De aceea, dacă iei în calcul amenajările zonelor casei tale folosind faianță, iată la ce ar trebui să fii atent atunci când vrei să angajezi pe cineva pentru acest proiect.

Colaborează cu o persoană cu experiență dovedită

Nici nu vei avea nevoie de un portofoliu vizibil, deoarece de cele mai multe ori te vei convinge rapid dacă specialistul angajat știe ce anume are de făcut. În plus, dacă lucrezi cu o firmă de amenajări interioare, vei vedea că specialiștii pe care ți-i pun la dispoziție aceste firme cunosc foarte bine meseria pe care o fac, drept pentru care tu va trebui să te ocupi doar de procurarea materialelor.

Va fi nevoie să vezi gama de modele de faianță disponibile pe piață și să alegi acel produs care se potrivește cel mai bine locuinței tale. De asemenea, va fi nevoie să cumperi unele scule, dar și adezivul necesar pentru montajul corect al faianței. 

Verifică stratul suport înainte de montaj

Alături de specialistul care va executa montajul ar trebui să verifici foarte bine stratul suport. Este nevoie de identificarea fisurilor, a golurilor sau a denivelărilor, pentru ca înainte de montaj să te poți ocupa de remedierea acestora. Fisurile vor trebui deschise și curățate înainte de reparare, ca să poți acoperi foarte bine zona, chiar și în profunzime. În cazul planeității și al denivelărilor, va trebui să iei în calcul îndreptarea pereților, pentru a putea beneficia de un rezultat final de excepție. 

Cere ajutorul specialiștilor pentru alegerea unor materiale de calitate

Indiferent de stadiul lucrărilor, recomandarea specialiștilor este să folosești materiale de calitate. Fiind un proiect de finețe, orice defect va fi pus în evidență de finisaj și în consecință acest lucru poate conduce către un aspect inestetic al lucrării. Alege un mortar de reparații de calitate, un adeziv bun, dar și faianță de calitate bună, care să poată fi montată în depline condiții de siguranță.

Materialele contează foarte mult pentru că straturile finale necesită un aspect perfect și pentru că nu vei mai putea interveni mai apoi pentru reparații la nivelul finisării. Unele tipuri de faianță pot fi foarte sensibile sau pot avea diferite modele, iar impactul vizual este influențat tocmai de felul în care este realizată lucrarea până în momentul finisării. 

Acesta poate fi și o bună verificare pentru persoanele cu care alegi să lucrezi în vederea montajului faianței, deoarece poți solicita ajutor în ceea ce privește alegerea materialelor și poți verifica dacă sortimentele propuse de echipa de muncitori sunt corecte și mai ales orientate către reușita proiectului tău. 

Verifică recomandările firmei sau ale meseriașului

Uneori este indicat să verifici în prealabil și condițiile în care echipa sau muncitorii angajați au finalizat și alte lucrări similare. Este posibil să îți dai seama încă de la început care este nivelul de experiență și, bineînțeles, de cunoștințe, tocmai prin prisma recomandărilor. Cere aceste informații de la persoanele care pot oferi un feedback real, astfel încât să poți să te bucuri pe deplin de succesul și de confortul amenajării tale. Nu uita că adesea răspunsurile se văd mai ales în feedback-urile recente, pentru a te asigura că nu lucrezi cu firme fantomă.

Aceste lucruri sunt importante atunci când vorbim despre documentarea prealabilă, așa că este recomandat să estimezi caracteristicile proiectului pe care urmează să-l realizezi în interiorul casei tale, ca să alegi colaboratorii potriviți pentru realizarea montajului.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/MP0bgaS_d1c