Breaking news

La ce îți folosește o asigurare de răspundere civilă profesională?

Ți s-a întâmplat vreodată să te confrunți cu o situație neprevăzută care să-ți afecteze activitatea profesională? Dar ca beneficiarul produselor sau serviciilor pe care, din motive obiective, nu le-ai mai putut livra la timp să-ți ceară despăgubiri?

Astfel de situații devin tot mai frecvente, pe fondul pandemiei și instabilității politice și economice actuale. În plus, instabilitatea îi determină pe mulți potențiali beneficiari de produse sau servicii să evite încheierea de noi colaborări, de teamă că s-ar putea ca afacerile să le fie afectate de evenimente neplăcute. Ce e de făcut într-o astfel de situație? Asigurarea de răspundere civilă profesională ar putea fi o soluție!

Cum te ajută asigurarea de răspundere civilă profesională să îți păstrezi reputația și să oferi încredere?

Mecanismele prin care o astfel de asigurare îți poate oferi atât ție, cât și partenerilor sau clienților tăi siguranța că eventualele pierderi vor fi acoperite nu sunt foarte complicate. Persoanele care funcționează ca PFA sau desfășoară activități liberale, de la specialiști în IT și până la medici sau avocați, pot scuti multe bătăi de cap și cheltuieli dacă au încheiată o asigurare de răspundere civilă profesională, care este valabilă și pentru unele SRL-uri sau societăți pe acțiuni.

Iată pentru ce situații și categorii profesionale mai poate fi încheiată o astfel de asigurare:

  • notari publici;
  • contabili;
  • consilieri juridici;
  • auditori financiari;
  • ingineri;
  • arhitecți;
  • practicieni în insolvență;
  • evaluatori ANEVAR;
  • specialiști în IT&C, în caz de omisiuni sau erori;
  • constatatori de daune, în caz de omisiuni sau erori;
  • practicieni în insolvență;
  • intermediari de credite;
  • răspundere civilă delictuală pentru erori și omisiuni „E&O”.

Astfel, în cazul unei erori, omisiuni sau a imposibilității respectării unui termen important pentru beneficiarul produselor sau serviciilor tale, vei fi acoperit de acest tip de asigurare. În cazul în care activitatea ta se desfășoară într-un alt domeniu decât cele menționate mai sus, poți contacta specialiștii de la Gothaer.ro pentru a afla dacă ești eligibil.

Orice tip de contract încheiat între persoanele fizice sau juridice implică și o parte de răspundere legală. În afară de cazurile de forță majoră, care reprezintă o situație prevăzută și tratată diferit în contracte, există multe alte riscuri care îți pot afecta activitatea și afacerea.

Există, desigur, și persoane sau companii care manifestă înțelegere în cazul depășirii unui termen sau în cazul unei livrări defectuoase. Însă pot exista și situații în care acestea să înregistreze pagube serioase din cauza neîndeplinirii obligațiilor tale în termenul și la calitatea stabilite prin contract.

Pierderile materiale care îți pot fi imputate în consecință pot fi foarte mari și poți risca să te afli în situația în care să nu poți acoperi daunele din buzunarul propriu. Este una dintre cele mai frecvente situații în care asigurarea de răspundere civilă profesională te poate salva.

În plus, astfel elimini și afectarea reputației tale profesionale: știm cu toții cât de important este pentru un profesionist să își păstreze cartea de vizită nepătată!

Atât de simplu este să fii prevăzător și să eviți posibilele probleme: informează-te, orientează-te către un asigurator de încredere și păzește-te de riscurile meseriei cu ajutorul unei astfel de metode preventive!

Sursa foto: Pixabay.com

>