Breaking news

La catafalcul lui Cioabă, romii și-au tras doi Regi. Unul pentru România și unul Internațional

În loc să-și ducă tatăl pe ultimul drum, frații Cioabă s-au certat ca chiorii la catafalcul răposatului Florin Cioabă, pe tronul regal.

regii romilorS-au încăierat ca chiorii pe funcția autoproclamată de Rege al romilor și pentru a împăca și capra și varza, s-a creat ad hoc încă un titlu regal, de data asta internațional.

În urma trcolului regal au rezultat doi regi, unul național și unul internațional.

Dorin Cioabă, fiul cel mare al lui Florin Cioabă, a fost înscăunat Rege Internațional al Romilor, într-o ceremonie chitch made in romani, cu o coroană făcută din bani de aur nituiți cu aluminiu. Coroana a fost confecţionată peste noapte de maeştrii bijutieri ai etniei, din 24 de monede de aur de 24 de carate.

În timp ce fiul cel mic al defunctului, Daniel Cioabă a fost înscăunat Rege al Romilor din România. Acesta a primit coroana și sceptrul din aur al tatălui său.

”Coroana tatălui meu va rămâne în cadrul familiei, la fratele meu, Daniel, care va fi regele romilor din România”, a spus Dorin Cioabă.

Dorin Cioabă le-a mai spus celor prezenţi că întreaga avere a tatălui său va fi moştenită de către Daniel Cioabă, iar lui îi va rămâne ceea ce l-a învăţat tatăl său în timpul vieţii.

”Au hotărât ca eu să mă ocup de partea internaţională a relaţiei casei regale cu întreaga comunitate a romilor din lume, iar fratele meu să aibă atribuţiunile de conducere în ţară, pentru că trebuie să ajutăm comunitatea internaţională, dar nu vrem să neglijăm comunitatea romilor din România. (…) Împreună ne vom completa”, a spus Dorin Cioabă.

Presedintele Partidei Romilor Pro Europa Filiala Cluj transmite. într-un comunicat, că regretatul Florin Cioaba a fost pentru întreaga comunitate a romilor din judeţul Cluj doar un activist rom/pastor, nicidecum „REGE”.

Drept urmare, Partida Romilor din Cluj anunţă că nu îl va recunoaşte niciodata ca lider pe asa zisul „REGE”