Breaking news

La auzul cele de-a treia suspendări, pe Băsescu îl lasă nervii

Băsescu a susținut luni seară, o conferință de presă la Cotroceni în care a ironizat-o pe Corina Crețu, Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Președintele a râs nervos, la gândul că îl paște o a treia suspendare din funcția de Președinte al României.

senat- basescu - romaniaDupă ce a atacat ordonanța de urgență care dă liber la trasiesmul aleșilor locali și a spus că șefa CNA nu este obiectivă, Băsescu și-a adus aminte de plimbarea de la Cotroceni, organizată de Antena 3 și a cerut demiterea șefului Jandarmeriei pe motiv de obediență la adresa PSD. El care bătea copii în campanie electorală și a jignit o jurnalistă spunându-i țigancă împuțită, sare în sus că o jurnalistă de la B1 TV ar fi fost agresată la mitingul Antena 3.

După ce și-a făcut încălzirea, Băsescu a trecut la atac mișelesc mințind cu nerușinare în privința intervenției la președintele Comisiei Europene ca acesta să nu o accepte pe Corina Crețu.

În ceea ce priveşte ceea ce vântură Victor-Viorel legat de comisar, cum o sabotează preşedintele pe Corinuţa. Vreau să ştiţi că toate discuţiile mele legate de funcţia de comisar, indiferent cu cine au fost făcute, au fost legate de nevoia asigurării unui portofoliu reprezentativ. Eu ştiu că l-a descumpănit acea listă care a apărut cu numele Corina Creţu pe un portofoliu neconvingător. Ca să nu se sperie Victor-Viorel, vreau să-i spun că a fost o glumă lansată de la Bruxelles. Oamenii de la Bruxelles au simţul umorului şi atunci au lansat acest lucru chiar la două zile după ce Victor-Viorel povestea ce negocieri complicate a avut el pentru obţinerea unui portofoliu. Vă rog, sunteţi ziarişti, întrebaţi-l cu cine a negociat! Eu vă pot spune că România va avea un portofoliu cu care nu o să ne fie ruşine. Dar Victor-Viorel s-a speriat de o glumă şi s-a temut că i-am stricat negocierile complicate. Caraghios. Da. V-aş spune mult mai mult, dar este o regulă să nu se vorbească în această perioadă. Este un atribut al preşedintelui Comisiei”, a spus Băsescu cu gura până la urechi. 

În ceea ce privește suspendarea, Băsescu face pe părintele legii fundamentale și îi predă lui Tăriceanu lecții de matematică constituțională: Şi, în sfârşit, aş veni şi la ultimul subiect, subiectul cel mai dezbătut, mai dezbătut chiar decât summitul NATO, acela al suspendării. Eu aş vrea să-l rog pe Călin-Anton-Constantin Popescu Tăriceanu să citească bine Constituţia. Nu poate planifica votul pe 23 septembrie şi referendumul pe 2 noiembrie, pentru că în Constituţie se precizează foarte clar că preşedintele poate fi suspendat pentru o perioadă de maximum 30 de zile. Deci, rugămintea mea la Călin-Anton-Constantin Popescu Tăriceanu, «inimă zburdalnică», este să citească Constituţia, ca să nu se mai facă de râs atunci când planifică programul dat de Voiculescu. Voiculescu este apăsat acum de plafonul puşcăriei, nu judecă normal. Dar el e în libertate, aşa că ar trebui să judece după Constituţie.