Breaking news

La 16 ani, Dragoș Popa a înființat un festival de muzică la Zărnești

Dragoș Popa, un elev din orașul Zărnești, județul Brașov, a înființat la vârsta de doar 16 ani, un festival național de muzică pentru copii.

Dragoș Popa spune că pasiunea pentru muzică a început în urmă cu trei ani, după ce a văzut  Traviata la Opera din Brașov. A fost atât de impresionat de ceea ce a văzut în spectacol, încât a decis să se apuce de muzică, în speranța că într-o zi va ajunge și el pe scena operei brașovene.

Mi-am descoperit pasiunea pentru această artă, la vârsta de 15 ani, după ce am participat în calitate de spectator la un spectacol al Operei din Brașov. Cred că acel spectacol, este vorba de Traviata, m-a impresionat atât de mult încât din acel moment mi-am dorit să fiu și eu pe scenă. După spectacol  am decis să contactez un solist al operei și astfel, soprana Bianca Brașoveanu a devenit primul meu profesor de canto care m-a inițiat în muzică”, a declarat Dragoș Popa pentru exclusivNEWS.ro.

Dacă la 16 ani, mulți copii încă se joacă ”de-a v-ați ascunselea”, Dragoș Popa  s-a apucat să conceapă un proiect ambițios pe care l-a trimis primăriei din localitate. Deși nu se aștepta ca cineva să-l bage în seamă, mai ales la 16 ani, proiectul lui Dragoș a prins contur și de doi ani de zile festivalul se ține sub numele de ”Ecoul Pietrei Craiului”.

Am participat la diferite concursuri și festivaluri de muzică și astfel m-am împrietenit cu o mulțime de tinere talente. Din acest motiv am vrut să îi am mai aproape și astfel m-am hotărât să fondez festivalul național de muzică “Ecoul Pietrei Craiului” . Aveam doar 16 ani când am realizat proiectul detaliat al festivalului, am calculat chiar și un buget estimativ! Eram sigur că nimeni nu o să mă bage în seamă, dacă mă vor vedea, și am hotărât să folosesc poșta electronică. În scurt timp am fost contactat de un consilier și am fost invitat în audiență. Au avut un mic șoc în momentul în care m-au văzut. Însă nu m-am pierdut cu firea și am știut să le explic concret ceea ce doresc să realizez. Domnul primar a fost impresionat, a avut încredere în ideea mea, iar apoi mi-a pus la dispoziție o echipă. În prezent sunt președinte fondator al acestui festival și totodată coordonator-ul proiectului în organizare precum și pe partea artistica. Festivalul acesta este festivalul meu de suflet, este o sărbătoare a muzicii”, povestește Dragoș Popa despre festival.

Astfel că de la o ideea unui puști pasionat de muzică, s-a născut un festival la care de doi ani de zile participă copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 20 de ani. Primăria din Zărnești alocă pentru acest festival un buget anual de circa 350 milioane lei vechi.

Și pentru că primul proiect a avut succes, Dragoș a decis să organizeze în ianuarie, împreună cu o asociație, prima ediție a Festivalului “Gala Școlilor de Arte” ce a avut loc în incinta Centrului Cultural Reduta din Brașov. Proiectul fiind susținut de cunoscuta soprană Felicia Filip.

În cei trei ani de când s-a apucat de muzică, Dragoș Popa a participat la mai multe festivaluri naționale, acumulând numeroase trofee și diplome.

Dragoș Popa are planuri mari pentru 2013. Vrea să treacă cu bine bacalaureatul, să intre la conservator și să urmeze cursurile unei școli de televiziune, pentru a deveni prezentator tv.

Întrucât în această vară va realiza la un post local de televiziune din Brașov, o emisiune culturală pentru promovarea tinerelor talente și a tuturor artiștilor care bat la poarta celebrității.

În prezent, tânărul artist este elev la Colegiul Național Economi din Brașov, studiind în paralel și Școala Populară de Arte, secțiunea canto muzică ușoară.

>