Breaking news

L-au lăsat frânele. Un român a intrat cu TIR-ul în 40 de mașini în Grecia și a ucis 4 oameni

A rămas fără frâne, pare să fie prima explicație oferită de șoferul român, autorităților din Grecia, care l-au arestat pentru că duminică dimineață a făcut praf 40 de mașini pe autostrada Egnația și a ucis astfel 4 persoane iar pe altele 24 le-a băgat în spital.

accident tir roman greciaRomânul a mărturisit anchetatorilor din Grecia că a văzut semnalizările luminoase care indicau restricţii de circulaţie cauzate de lucrările la carosabil, însă nu a putut opri vehiculul  din cauza unor posibile defecţiuni la sistemul de frânare.

„Autorităţile judiciare  elene vor efectua o nouă audiere mâine, 6 octombrie 2014, urmând a dispune măsurile legale ce se impun. Consulatul General al  României la Salonic a continuat, la faţa locului, demersurile de obţinere a unor informaţii cu privire la existenţa şi a altor cetăţeni români implicaţi în accident. Informaţiile actualizate astăzi, 5 octombrie 2014, la orele 19.00, arată că nu au fost implicaţi şi alţi cetăţeni români în accident. Subliniem, încă o dată, faptul că cercetările inclusiv sub aspectul stabilirii identităţii certe a persoanelor implicate în accident continuă, reprezentanţii oficiului consular român aflându-se la faţa locului”, precizează MAE în comunicatul de presă remis exclusivNEWS.ro.

Consulul român a asistat la audierile efectuate de autorităţile elene, şoferul tirului beneficiind de asistenţa unui traducător de limba română, urmând să decidă asupra angajării unui avocat care să îl reprezinte în instanţă.

Consulatul General al României la Salonic urmăreşte îndeaproape desfăşurarea evenimentelor şi rămâne în legătură permanentă atât cu cetăţeanul român, şoferul autocamionului, cât şi cu autorităţile elene competente cu gestionarea cazului.

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, transmite sincere condoleanţe şi toată compasiunea familiilor îndoliate urmare a tragicului accident rutier produs în cursul zilei de 5 octombrie 2014 în zona localităţii Veria din nordul Greciei, precum şi urări de sănătate celor care au suferit vătămări corporale.

Sursa foto: http://www.antenna.gr

accident lant grecia

>