Breaking news

Koveşi şi DNA, încasează încă o lovitură grea. Curtea de Apel a dat câştig de cauză Inspecţiei Judiciare

Inspecţia Judiciară are câştig de cauză în procesul cu secţia de procurori a CSM care eliminaseră din raportul făcut la DNA, tot ceea ce era negativ la adresa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, cererea Inspecţiei Judiciare, după ce instituţia a contestat în instanţă o hotărâre a CSM ce viza controlul făcut anul trecut la DNA. Decizia nu este definitivă.

„Respinge excepţia inadmisibilităţii şi excepţia lipsei de interes ca neîntemeiate. Admite acţiunea: Anulează în parte Hotărârea Secţiei pentru procurori a CSM nr. 686/31.10.2017, respectiv art. 3,4 şi 5 din hotărârea atacată. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul PÎCCJ – DNA ca neîntemeiată. Cu recurs”, se arată în minuta Curţii de Apel Bucureşti.

Inspecţia Judiciară a contestat în instanţă, decizia secţiei de procurori a CSM, în cazul raportului de control de la DNA, după ce Secţia de procurori ar fi eliminat din raport anumite constatări faptice, ceea ce relevă un precedent periculos, potrivit IJ. Dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Bucureşti, iar acţiunea Inspecţiei Judiciare a fost înregistrată în 27 februarie 2018.

Concret, în şedinţa din 19 februarie 2018, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins o plângere a Inspecţiei Judiciare, ce făcea referire la faptul că unele obiecţiuni privind controlul la DNA nu au fost luate în considerare.

>