Breaking news

Kovesi cere eliminarea completă a imunității parlamentarilor

loading...

Laura Codruța Koveși, șefa DNA, este deranjată de imunitatea parlamentarilor și cere eliminarea completă a acesteia, pentru ca procurorii să poată aresta pe bandă rulantă senatorii și deputații.

kovesi - dna - parlamentȘefa DNA a declarat miercuri seară la Jurnalul de Seară al Digi 24, că imunitatea parlamentară ar trebui eliminată complet. Kovesi a declarat că nu este normal ca un vot politic să se substituie justiţiei.

Să fie eliminată complet. Nu e normal ca un vot al unor politicieni să blocheze justiţia sau să se substituie justiţiei”, a spus Kovesi.

Șefa DNA a dat exemplul cu Dan Șova, în cazul căruia s-a aplicat majoritatea absolută pentru a se putea adopta cererea DNA, în timp ce la Camera Deputaților, un deputat a putut fi arestat după ce a primit avizul plenului, cu majoritatea celor prezenți la ședință.

Kovesi a mai precizat faptul că: Orice cerere de arestare pe care procurorii o fac este supusă controlului judecătoresc (…) Dacă vorbim de solicitări de arestare preventivă, atunci avem un tratament preferenţial în favoarea parlamentarilor. Un cetăţean care nu e parlamentar și care comite același gen de faptă poate fi arestat oricând. Un parlamentar poate comite orice faptă de corupţie pentru că Parlamentul poate proteja și nu votează arestarea preventivă. Este o aplicare preferenţială a legii.

Laura Codruța Kovesi a spus că în primele trei luni din 2015, la DNA au fost înregistrate peste 1500 de noi dosare penale și că instituția pe care o conduce are un sistem propriu de interceptare.

DNA are un serviciu tehnic care poate efectua interceptări, nu toate interceptările sunt făcute cu concursul SRI. Dar orice interceptare este făcută cu aprobare de la un judecător. Noi nu colaborăm doar cu SRI, colaborăm cu mai multe servicii de informații”, a precizat Laura Codruța Kovesi.

loading...