Breaking news

Kovesi a fost revocată din funcţie de către Klaus Iohannis

Laura Codruţa Koveşi a fost revocată luni, din funcţia de Procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de către Preşedintele României, Klaus Iohannis ca urmare a deciziei CCR.

În cadrul unei declaraţii de presă Purtătorul de Cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi Puşcalău a anunţat că Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie.

„Președintele României consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie blocată în niciun fel. Niciuna dintre instituțiile implicate în această luptă nu trebuie să fie supusă încercărilor de decredibilizare. România trebuie să rămână un stat de drept, prin decizia fiecărui cetățean de a respecta Constituția și leguile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna o lovitură și o diminuare a statului de drept. Într-un stat de drept, hotărârile constituționale trebuie toate respecatete. Judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă de a nu se îndepărta de la spitirul constituției,care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile revoluției din 1989. Hotărârile CCR trebuie respectate și aplicate nu numai de președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decice modificări legislatice cu impact major asupra statului de drept. Curtea Constituțională a decis că „președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție al procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi”, a delcarat  Mădălina Dobrovolschi Puşcalău.

>