Koczi, Băţagă și Andrei Muntean, calificați în finalele europenelor de la Moscova

Flavius Koczi, Andrei Muntean și Cristian Băţagă, s-au calificat miercuri în finalale din cadrul Campionatelor Europene de Gimnastică de la Moscova.

gimnasti romaniTrei din cei șase gimnaști care au făcut deplasarea la Europenele de la Moscova, au obținut miercuri calificarea în finalele pe aparate și la individual compus.

Cristian Băţagă s-a calificat în finala de la individual compus, unde a obținut total de 83.731 puncte. Cea mai mare notă obținută de român în calificări a fost la sol, 14,600, iar cea mai mică, 12,733 la bară fixă.

Flavius Koczi s-a calificat în finale la sol şi sărituri. La sol a obținut a cincea notă din finală, 15.300, iar la sărituri a treia notă din finală – 15.054.

Andrei Muntean a reușit să se califice în finală la paralele cu a doua notă din calificări, 15.666, având mai șanse la o medalie.

Marius Berbecar a reușit doar 14.900 la paralele, a noua notă din calificări la acest aparat, fiind prima rezervă pentru finală.

Vlad Cotuna a obținut nota 14.950 la sol, 14.300 la paralele și 14.266 la bară fixă.

Andrei Ursache a concurat la cal cu mânere unde a obținut 13.166, insuficient pentru a prinde finala de opt.

La feminin, România este reprezentată de doar două gimnaste, Larisa Iordache şi Diana Bulimar, care vor intra în calificări joi.

>