Breaking news

Klaus Iohannis: vrem să preluăm urgent toată puterea în România

loading...

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Partidul Naţional Liberal nou vrea să preia puterea în România cât mai curând posibil.

klaus iohannis - judetul devaPreședintele ales al României își dă arama pe față. Dacă susținătorii lui spuneau în campania electorală că nu e bine ca un singur partid să aibă și Guvernul și Președenția României, acum s-au răzgândit și vor și Guvernarea.

Anunțul a fost făcut marți, de Iohannis în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de Vasile Blaga.

“Există voci care spun că de ce nu cerem noi schimbarea de urgenţă a Guvernului. Ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea, noi PNL. Nu mai există două partide, unul singur – PNL nou – care doreşte să preia puterea. În ceea ce priveşte Guvernul, am văzut că au apărut politicieni care solicită shcimbarea Guvernului şi ne întreabă de ce nu suntem mai vocali. Ceea ce dorim noi este o schimbare a puterii în România. Noi dorim să preluăm puterea. Nu mai există două partide. Un singur partid, PNL nou, doreşte să preia puterea. Şi acest lucru se va întâmpla în 2015 sau cel mai târziu în 2016. Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne interesează cosmetizări de ochii lumii”, a spus Iohannis.

Care a precizat că e normal ca PNL să preia puterea pe motiv că așa au decis românii duminică, când l-au votat președinte.

PNL poate pune mâna pe putere prin două modalități: fie prin alegeri parlamentare la termen, în 2016, dacă câștigă majoritatea în Parlament, fie dacă Guvernul pică în Parlament, în urma unei moțiuni de cenzură. Însă pentru acest lucru trebuie ca PNL să aibă majoritatea în Parlament, ceea ce echivalează cu racolarea de parlamentari de la alte partide.

loading...