Breaking news

Klaus Iohannis participă la „Marșul solidarității” de la Paris

loading...

Preşedintele României, Klaus Iohannis va participa duminică la Marşul solidarităţii de la Paris, la care şi-au anunţat deja prezenţa mai mulţi şefi de state şi de guverne, dar și circa un  milion de persoane. Manifestarea are loc în semn de solidaritate cu victimele atacurilor teroriste comise de trei teroriști francezi membrii ai Al-Qaida și al Statului Islamic, soldat cu moartea a 10 jurnaliști, a trei polițiști și a altor patru persoane.

klaus iohannisLa invitația președintelui Franței, Klaus Iohannis va fi mâine prezent la Paris, la Marşul solidarităţii, gândit ca un omagiu în memoria victimelor recentelor atentate din capitala Franţei.

Administraţia Prezidenţială din România a confirmat participarea lui Klaus Iohannis la marșul Solidarității.

„În faţa atacurilor barbare care au avut loc în Franţa, Europa şi întreaga lume liberă îşi arată unitatea şi solidaritatea. Gândurile şi inimile noastre au fost alături de cetăţenii francezi de la începutul acestor atacuri. Prezenţa alături de ceilalţi şefi de stat şi de guvern la Paris va da un semnal ferm al dorinţei de implicare a României în lupta împotriva terorismului şi a extremismului de orice fel. Prin participarea la acest marş împotriva urii şi a violenţei condamnăm nu doar atacurile asupra redacţiei săptămânalului «Charlie Hebdo», ci şi antisemitismul care a condus ieri la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris”, a fost mesajul transmis astăzi de Preşedinţie.

Marşul de la Paris va începe la ora 15.00 în Place de la Republique şi va continua până în Place de la Nation. La eveniment şi-au anunţat încă de aseară prezenţa premierul britanic David Cameron, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele CE, Jean Clude Juncker şi cel al Consiliului European, Donald Tusk, premierul italian Matteo Renzi şi prim-ministrul spaniol Mariano Rajoy.

Şeful Guvernului francez, Manuel Valls a asigurat, într-un interviu la TF1, că „măsurile de securitate vor fi sporite”. După marş, miniştrii de interne francez, britanic, german, spaniol, italian şi polonez vor avea o întâlnire pentru a discuta despre măsuri comune de apărare împotriva actelor teroriste.

Sâmbătă, aproape 230.000 de mii de persoane au manifestat în mai multe oraşe de provincie din Franţa, în semn de omagiu faţă de cele 17 victime ale atacurilor din ultimele zile.

Mitingul cel mai important a avut loc la Toulouse (sud-vest), unde peste 80.000 de persoane au defilat în tăcere, aplaudând din când în când şi purtând afişe cu mesajul “Je suis Charlie” (Eu sunt Charlie), o referire la revista Charlie Hebdo, a cărei redacţie a fost decimată de un atentat comis miercuri.

loading...