Breaking news

Kitul chirurgical dentar face intervențiile de implant dentar mai precise și mai rapide

loading...

Pe lângă rolul estetic, implanturile dentare au o contribuție semnificativă și asupra menținerii sănătății orale. Astfel, un implant dentar oferă mult mai mult decât o simplă înlocuire a unui dinte lipsă; el protejează și dinții naturali din vecinătatea sa, ajutând la conservarea întregii structuri a osului maxilar.

Odată ce un dinte este pierdut,  încep să se întâmple mai multe lucruri pe care pacienții nu le observă cu prea mare ușurință și care pot avea un impact semnificativ atât asupra stării generale de sănătate, cât și asupra aspectului danturii în cauză. Rădăcinile dintelui ajută la menținerea dinților în loc, dar au și un rol esențial în ceea ce privește gingiile, păstrând starea de sănătate a acestora. Iar, în lipsa unui dintre, implantul dentar preia rolul acestuia împiedicând atrofia osoasă și prevenind migrarea dinților și retracția gingiei.

Pierderea osoasă la nivelul maxilarului este o problemă de o importanță majoră, care apare în mod inerent atunci când un dinte este pierdut. Această pierdere osoasă poate compromite integritatea rădăcinilor dentare din imediata vecinătate, precum și stabilitatea dinților. În același timp, această situație creează premisele aspectului „scufundat” al danturii, care este observabil la persoanele care și-au pierdut mai mulți sau chiar toți dinții. Acesta este, de fapt, și motivul pentru care pacienții care utilizează proteze dentare constată că, în timp, protezele lor sunt din ce în ce mai greu de fixat și de ținut la locul lor.

Un zâmbet frumos este un factor de o importanță majoră în ceea ce privește starea de spirit și aspectul estetic al unei persoane. Dar, pe lângă aceste lucruri, nu trebuie neglijat aspectul esențial al danturii – faptul că ne menține sănătoși. Indiferent dacă îți înlocuiești un dinte sau mai mulți, implanturile reprezintă o soluție importantă pentru restaurarea și menținerea sănătății dentare.

Sănătatea pacientului pe primul plan cu cele mai bune instrumente, oferite de MIS România

Așadar, implanturile dentare reprezintă o modalitate de a-i ajuta pe pacienți să-și recapete zâmbetul și să își mențină starea de sănătate. Tocmai din aceste considerente, specialiștii au nevoie de instrumente de cea mai bună calitate, pentru a-și desfășura activitatea în condiții optime. Una dintre cele mai moderne soluții propuse de producătorii de instrumentar stomatologic îl reprezintă kitul chirurgical MGuide, oferit de MIS România.

MIS România este importatorul unic al produselor MIS Implant Technologies Ltd. Toate produsele din ofertă sunt aprobate de Ministerul Sănătății din România, fiind aliniate și la standardele internaționale ISO (International Organization for Standardization), CE (European Conformity) și FDA (Food and Drug Administration).

Produsele MIS se ridică la cele mai înalte standarde ale calității și eficienței, grație utilizării celor mai noi tehnologii existente pe piață. Compania investește permanent în îmbunătățirea implanturilor și kiturilor chirurgicale pe care le oferă, dezvoltând cele mai bune soluții estetice și funcționale în materie de implant dentar.

Ce beneficii aduce un kit chirurgical?

Eficiența unui astfel de kit este dată de componentele sale, care trebuie să respecte cele mai înalte standarde ale calității.

Beneficiile aduse de utilizarea kitului chirurgical sunt următoarele:

  1. Se simplifică semnificativ procedura implantologică, fiind facilitat modul în care sunt realizate implanturile dentare, comparativ cu soluțiile „tradiționale”;
  2. Frezele oferite de kit oferă mai multă precizie și permit economisirea semnificativă a timpului dedicat întregii intervenții.

Ce tipuri de kituri chirurgicale există?

MIS România produce kituri chirurgicale care oferă o gamă completă de instrumente ușor de utilizat, realizate din cele mai bune materiale, care fac față cu brio la ciclurile de sterilizare.

Din oferta MIS de kituri chirurgicale fac parte:

  • Kituri chirurgicale pentru implanturile cu conexiune conică C1 și V3;
  • Kituri chirurgicale pentru implanturile cu conexiune hexagonală SEVEN;
  • Kituri de inele metalice narrow – folosite atât pentru conexiunea hexagonală, cât și pentru cea conică, ideale pentru inserția implanturilor în zona mandibulară anterioară, între dinți, unde inelul standard este prea mare;
  • Kituri de freze pilot universale – potrivite pentru toate modelele de implanturi MIS, folosite pentru prima etapă a procedurilor de implantare.

Alegerea implantului dentar se face în concordanță cu situația clinică a pacientului, în acest sens fiecare dintre kit-urile chirurgicale prezentate mai sus oferind flexibilitate intraoperativă. Așa cum spuneam, frezele din pachet sunt special concepute pentru a se opri exact la poziția și adâncimea prestabilite – ceea ce face intervenția să fie mai rapidă și mai precisă.

Designul personalizat prin tehnica CAD/CAM – un plus oferit de kitul chirurgical MGuide

Tehnica CAD/CAM reprezintă una dintre cele mai inovatoare soluții pentru chirurgia dentară ghidată digital. Șablonul MGuide este prevăzut cu un cadru deschis ce facilitează vizualizarea întregului câmp operator în timpul intervenției chirurgicale, ceea ce permite anestezia și irigația din toate unghiurile, fără a devia.  Aceste particularități conferă un grad mai mare de precizie, fără a se îndepărta șablonul.

Materialul din care este confecționat șablonul este dur, rezistent și biocompatibil, iar greutatea mică aduce un beneficiu suplimentar pentru confortul pacientului.

loading...