Breaking news

Keira Knightley face pe modesta când nu e cazul

loading...

Keira Knightley, celebra actriță britanică, a încercat să facă pe modesta, trăind cu doar 50.000 de dolari pe lună. O cunoaştem din filmul „Piraţii din Caraibe. Blestemul perlei negre” sau din „Mândrie şi prejudecată” şi „Anna Karenina” sau drept cea mai sexy femeie din lume, desemnată în 2006.

Keira KnightleyActriţa de origine britanică Keira Knightley, care a strâns din filme şi din publicitate mai bine de 50 de milioane de dolari, a avut la un moment dat un acces de modestie şi a ales să trăiască doar din 50.000 de dolari – ceea ce oricum e o suma fabuloasă, făcând eforturi să se încadreze în suma respectivă.

Motivarea acestei decizii a fost năucitoare, dar, în acelaşi timp, de înţeles: Keira îşi doreşte să se ferească de lux şi să îşi trăiască viaţă în simplitate, cât mai aproape de prieteni şi de locuri simple şi pline de emoţie.

Chiar la un eveniment important din viaţă ei, cununia civilă cu James Righton, nu s-a aruncat să cheltuiască sute de mii de dolari pe rochii extravagante, deşi putea, ci a folosit aceeaşi rochie de cinci ani, marca Chanel, purtată la N evenimente anterioare.

Şi ca orice actor care se respectă, Keira nu trăieşte numai din filme şi publicitate, are şi o firma care a luat anul trecut vreo două milioane şi ceva de dolari, dar, iarăşi, Keira a cheltuit tot suma fenomenală de 50.000 de dolari.

La polul opus îl găsim pe Nicolas Cage, care încasează 10 milioane de dolari pe film sau Annie Leibovitz, care a băgat în fel de fel de contracte vreo 15 milioane de dolari. Ambii nu se sfiesc să-şi petreacă vacanţele în cele mai exotice destinaţii, au maşini, case luxoase, trăiesc în lux şi cheltuiesc oricât de mult vrea „muşchiul lor”.

Între a risipi aiurea banii pe care îi ai şi care curg că apă la robinet şi a cheltui mai puţin decât primeşti, aş alege a două varianta. Nu neapărat că nu e bine să fii înconjurat de lux, însă, aşa cum spunea şi Keira, te înstrăinezi la un moment dat, te obişnuieşti cu luxul şi îi vezi pe ceilalţi care trăiesc normal, fără pretenţii, că pe nişte ciudaţi, inadaptaţi. Cel mai bine e să alegi calea de mijloc.

De asemenea, nici să faci din faptul că tu cheltuieşti mai puţin deşi eşti bogat de nu mai poţi un motiv că alţii să-ţi ridice statuie lângă statuie nu e ok. Când recunoşti că eşti în stare să cheltuieşti puţin, deşi tu ai mult mai mult, dai dovadă de o oarecare superioritate care nu duce decât la o infatuare fără rost şi la şi mai multă neîncredere în reuşita planurilor tale – s-a dovedit că toţi cei care spun „eu am 20 de lei pe zi, dar cheltuiesc doar 5 lei” vor ajunge să cheltuiască dublu decât şi-au propus pentru că există pragul psihologic autoimpus de 20 de lei. Tot ce nu depăşeşte 20 de lei e „confortabil”…

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian