Breaking news

Kanal D, amendat de CNA pentru că a încălcat intimitatea Andreei Marin

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat televiziunea Kanal D cu suma de 50.000 lei, ca urmare a încălcării dreptului la viaţă privată a Andreei Marin în cadrul a două ediţii ale emisiunii „Cancan TV”.

Amenda a fost aplicată ca urmare a sesizării depusă de Andreea Marin la CNA. În cadrul emisiunii „Cancan Tv” Andreea Marin a fost filmată în direct în timp ce lua masa într-un restaurant alături de soacră  şi o prietenă.

Natalia Mateuţ, reporterul emisiunii, s-a năpustit asupra Andreei Marin întrebând-o ce mănâncă. De ce nu este şi Ştefan la restaurant. Andreea Marin a fost deranjată de faptul că o echipă de filmare a Kanal D a deranjat-o în timp ce servea masa la restaurant. Drept urmare a făcut sesizere la CNA pentru că i s-a încălcat dreptul la viaţă privată.

În urma anlizării emisiunii cu pricina, CNA a amendat Kanal D cu 50.000 lei.

În sesizarea depusă către CNA, Andrea Marin precizează faptul că: le-am transmis clar că nu doresc să am nicio intervenţie în emisiune şi că trebuie să plece, pentru că sunt în cadrul intim. Cu toate acestea, am fost pusă fără voia mea în faţa camerei, a luminii şi a microfonului, precum şi a domnişoarei insistente, care nu a acceptat că am refuzat clar orice tip de dialog.

Pentru că filmarea nu a fost întreruptă Andreea Marin a decis să se ridice de la masă şi să plece din restaurant.

Am preferat să mă ridic de la masă şi am decis să plec, deşi aş fi dorit să rămân în compania soacrei şi a prietenei mele, iar echipa de filmare a continuat să mă urmărească şi să mă filmeze continuu, până când am ajuns în parcarea unde aveam maşina. Am evitat pe cât posibil microfonul şi întrebările lipsite de substanţă ale domnişoarei Natalia Mateuţ şi mi-am văzut de drum către maşină, urmând să mă îndrept spre casă cât mai repede cu putinţă, nu pentru că ar fi normal ca o persoană (publică sau nu, nu are importanţă) să fie hărţuită în acest mod şi să dea socoteală pentru felul în care îşi petrece timpul liber, ci pentru că nu mi-am dorit ca această situaţie lipsită de respect să îi deranjeze şi pe ceilalţi„, a mai spus în sesizare Andreea Marin Bănică.

Andreea Marin Bănică a depus  sesizare şi la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), în cazul restaurantului în care se afla când a fost abordată de echipa emisiunii „Cancan TV”, pentru că a permis accesul echipei de filrmare.

CNA a mai primit două sesizări, de la producătoarea Dana Mladin şi de la Simona Gherghe, moderatoarea emisiunii „Acces Direct” de la Antena 1, care au vizat tot emisiunea „Cancan TV” de la Kanal D, ediţiile din 31 august şi 1 septembrie.