Breaking news

Jurnalul de la TVR Cultural împlineşte 10 ANI de existenţă

loading...

Echipa TVR Cultural va dedica ediţia de joi, 26 aprilie, celebrării a 10 ani de la prima emisie a Jurnalului Cultural, singurul program de actualitate culturală, în format de ştiri, din audiovizualul românesc. Anul 2012 este şi anul în care TVR Cultural marchează un deceniu de activitate.

Camelia Văcaru şi Marius Constantinescu îi vor avea în platou joi, de la ora 21.00, pe Andra Gavril, cea care îi ţine la curent pe telespectatori, în fiecare weekend, cu noutăţile culturale, şi pe Cătălin Sava, unul dintre cei care şi-au pus amprenta asupra Jurnalului Cultural.

Unul dintre momentele speciale ale Jurnalului Cultural de joi va fi intervenţia prin telefon, în direct de la Londra, a lui Felix Totolici, primul prezentator al Jurnalului Cultural.

E un adevăr simplu, ştiut de toţi jurnaliştii, că nu există jurnal de televiziune perfect, după cum, în literatura de gen, nu există crimă perfectă. Aşa că şi Jurnalul Cultural, ca să rămână credibil şi să-şi păstreze rolul de busolă pentru publicul său, va fi întotdeauna controversat, disputat, subiect de discuţie. Însă de îndată ce vă veţi gândi cu luciditate şi fără părtinire la această emisiune informativă zilnică, cu totul altfel decât formatele care vă promit, seară de seară, o funcţie de agendă – veţi recunoaşte câte emoţii, câte cărţi, câtă muzică, dans şi spectacol, biografii şi bibliografii am parcurs împreună, rămânând fideli aceleiaşi promisiuni: că prin artă vom fi mai buni!”, mărturiseşte Daniela Zeca Buzura, directorul postului TVR Cultural.

Emisiunea va aduce joi în prim-plan opiniile unor personalităţi marcante, interviuri cu directorii şi cu producătorii Jurnalului Cultural, dar şi imagini de arhivă cu echipa jurnalului.

Prima emisie a Jurnalului Cultural a avut loc pe 26 aprilie 2002. Jurnalul avea atunci 2 ediţii, de la ora 18.00 şi de la ora 22.00 şi se transmitea cu carul 5 din studioul amenajat în Moliere. Formatul jurnalului include cele mai recente ştiri culturale şi discuţii cu invitaţi în platou. În cei 10 ani, peste 4000 de invitaţi au acceptat să participe la dialogurile pe teme culturale din studioul jurnalului.

 

loading...