Breaking news

Jurnalul de Ilfov i-a ”controlat” de sănătate pe locuitorii din Buftea

Săptămânalul Jurnalul de Ilfov a organizat duminică, 24 iunie, la Sala de Consiliu a Primăriei Buftea, o nouă întâlnire a localnicilor cu profesioniștii din Sănătate în cadrul Campaniei SĂNĂTATE PENTRU TRUPUL ȘI SUFLETUL TĂU, realizată în parteneriat cu Serviciul de Ambulanță Bucurețti Ilfov și Societatea de Salvare București.

Campania reprezintă cel mai amplu program social demarat în acest an în județul Ilfov și are drept scop, consilierea localnicilor în vederea menținerii stării de sănătate și prevenirea bolilor grave, în funcție de vârstă.

În cadrul programului nostru de la Buftea, zeci de localnici și-au controlat gratuit tensiunea arterială și glicemia, și au primit cele mai importante sfaturi ale medicilor pentru îmbunătățirea stilului de viață.

Absolut toți participanții au învățat direct de la specialiști cum să prevină accidentul vascular, infarctul miocardic specifice vârstei a III-a ți cum să supraviețuiască atacului cerebral sau atacului de cord, recunoscând simptomele care preced aceste temute boli și intervenind la primele manifestări.

În plus, ei au aflat când trebuie să ceară ajutorul specialiștilor de la Salvare, cum să descrie corect simptomele și cum să respecte întocmai indicațiile primite prin telefon de la reprezentantul Ambulanței, până la sosirea echipajului de Salvare.

De la asistenții sociali au aflat ce drepturi au, iar de la psiholog să conștientizeze că bătrânețea este vârsta de aur, și trebuie să se bucure de ea. Iar la final, cel mai fideli participanți au fost premiați cu tensiometre, cântare și termometre digitale, în urma organizării unei tombole.

Pe 1 iulie, Campania SĂNĂTATE PENTRU TRUPUL ȘI SUFLETUL TĂU, va ajunge la Periș, unde localnicii pot să-și controleze gratuit tensiunea și glicemia, și să primească cele mai bune sfaturi medicale, direct de la specialiști.