Breaking news

Jurnaliştii români protestează azi în faţa Ambasadei Bulgariei la Bucureşti

Abuzurile autorităţilor bulgare aspura românilor şi a jurnaliştilor din ţara noastră, au determinat mai multe organizaţii din mas media să organizeze azi un miting de protest în faţa Ambasadei Bulgariei la Bucureşti.

Mişcarea de Vindecare a României, sprijinită de sindicatul jurnaliştilor profesionişti FRJ Mediasind şi asociaţia Civic Media, organizeaza azi, 28 septembrie, în faţa Ambasadei Republicii Bulgaria, un miting de protest faţă de abuzurile la care sunt supuşi cetăţenii români care fac imprudenţa să călătorească în Bulgaria.

La miting va fi prezentat cazul unui jurnalist român arestat în Bulgaria şi căruia i s-a înscenat un proces penal pentru că a refuzat să plătească “taxa de protecţie” impusă de mafia bulgară care se confundă până la identificare totală cu poliţia şi justiţia din ţara vecină.

Protestul vizează în acelaşi timp şi autorităţile române care, în mod ciudat, nu reacţionează în niciun fel în faţa acestor abuzuri. Asistăm la un fel de conspiraţie a degeneraţilor, un fel de lege a tăcerii, cu un singur scop – aderarea la spaţiul Schengen, în ciuda lipsei evidente de progrese în special în combaterea corupţiei şi a crimei organizate în cele două ţări vecine, şi se pare, prietene, cel puţin la nivel guvernamental. Numai că din această prietenie, românii au numai de pierdut. Aceştia sunt tâlhăriţi constant, după o schemă bine pusă la punct, de cum pun piciorul în ţara vecină. Poliţia rutieră din Bulgaria s-a specializat în aşa numita taxă semioficială de tranzit, în valoare de 10 euro iar poliţia din staţiuni a dezvoltat o adevărată industrie de extorcare a românilor“, se precizează în comunicatul de presă al organizatorilor protestului.

Deşi abuzurile autorităţilor bulgare la adresa cetăţenilor romîni sunt neunumărate, Consulatul şi ambasada României în Bulgaria, nu au niciun fel de reacţie.

Mitingul de astăzi are scopul de a scoate în evidenţă realitatea din ţara vecină, privită până acum de mass-media din România ca o destinaţie idilică şi ieftină pentru călătoriile românilor.

Organizatorii protestului vor să-i convingă pe oficialii bulgari, foarte vocali după amânarea Bulgariei la spaţiul Schengen, că această decizie a fost una corectă şi documentată.

În acelaşi timp, protestatarii solicită MAE iniţierea unei campanii ample de informare prin canalele pe care ministerul le are la dispoziţie, inclusiv pe site-ul oficial, în care să fie expuse  pericolele REALE la care se expun românii care aleg să meargă în Bulgaria, cât şi retragerea imediată a poliţiştilor români detaşaţi la Nisipurile de Aur care nu fac altceva decât să legitimize acţiunile mafiote (taxa de protecţie, tâlhării, furt de maşini) ale crimei organizate din Bulgaria îndreptate cu precădere chiar asupra cetăţenilor români.

Protestul a început la ora 12 şi se va încheia în jurul orei 14,00.

>