Breaking news

Jurnaliștii Radio România și Agerpres, interziși de Ambasada SUA la conferința Victoriei Nuland

loading...

Ambasada SUA a interzis jurnaliștii Radio România și cei ai Agerpres, de la conferința de presă susținută de Victoria Nuland la București. În schimb, la conferință au fost primiți doar jurnaliștii băsiști.

victoria nuland jurnalisti agerpresMadam Nuland a vorbit de libertatea presei în România fără să știe că tocmai Ambasada SUA cenzurează presa în țara noastră.

Agerpres a transmis către Ambasada Statelor Unite o scrisoare deschisă în care îşi exprimă regretul că jurnaliştii instituţiei nu au primit acreditări la evenimentele organizate de Ambasada SUA, cu ocazia vizitei în România a Victoriei Nuland, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al Secretarului de Stat american.

Agenţia Naţională de Presă Agerpres îşi exprimă regretul faţă de maniera în care a fost tratată, faţă de alte instituţii de media din România, în ceea ce priveşte participarea jurnaliştilor noştri la cele două evenimente organizate de Ambasada SUA, prilejuite de vizita în Româniaa doamnei Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american”, se arată în scrisoarea deschisă.

Conducerea Agenției Agerpres îşi exprimă speranţa că jurnaliştii nu au primit acreditări dintr-o regretabilă eroare: Cu speranţa că omisiunea invitării şi acreditării jurnaliştilor instituţiei noastre s-a produs dintr-o regretabilă eroare, ne exprimăm convingerea că veţi aprecia în continuare profesionalismul şi obiectivitatea demonstrată de Agerpres atât de-a lungul timpului, cât şi cu ocazia specială a vizitei doamnei Nuland la Bucureşti. Vă asigurăm de înalta noastră consideraţie, precum şi de faptul că Agenţia Naţională de Presă Agerpres va fi în continuare un partener credibil şi important pentru respectarea principiilor pe care se bazează un jurnalism responsabil şi etic.

La întâlnirile Victoriei Nuland cu presa şi cu organizaţiile neguvernamentale din ţară nu au fost primiți nici jurnaliștii Radio România, cel mai mare post de radio din țară, ascultat zilnic de milioane de români.

La conferinţa de presă susţinută la ambasada SUA din Bucureşti de către Victoria Nuland, au avut acces doar jurnaliştii de la Evenimentul Zilei, România Liberă, gandul.info, HotNews, B1 TV, TVR, Mediafax și France Press.

loading...