Breaking news

Jurnaliştii Radio România care sunt împotriva PSD, se simt ameninţaţi de conducerea radioului

loading...

Declaratia domnului manager, Dan Preda, pentru ziarul Evenimentul Zilei, a sunat a amenintare la adresa noastra, a jurnalistilor care am denuntat, cei drept anonim, cenzura editoriala si derapajele de la Radio Romania:

radio romania 2014„Ce-aș putea răspunde unei scrisori nesemnate? Sunt lucruri neadevărate. Cine cred că este în spatele acestei scrisori? Am niște bănuieli, dar nu vreau să vorbesc pe această temă aici.” – Dan Preda, manager RRA

Noi, marea majoritate a jurnalistilor de la Radio Romania Actualitati denuntam vanatoarea declansata de directorul Dan Preda si de prietenul sau de partid, Georgica Severin, imediat ce am demascat o parte din presiunile la care suntem supusi.

Din pacate, toti avem responsabilitati fata de familiile noastre si nu dorim sa ne expunem cu nume si prenume, pentru ca, in cazul in care o facem, ne pierdem locul de munca; totusi cerem ajutorul tuturor colegilor din media romaneasca pentru protejarea unui bun national: Radio Romania!
Toate astea in timp ce Georgica Severin ascunde cu bunastiinta fraudele celor de la ONR care fac spagi cu instrumentele din radio doar pentru ca il sustin ca sa le mareasca salariile.
Tot neadevarate sunt si amenintarile la libertatea sindicala prin ordine complet ilegale?
Jurnalistii de la RRA fac precizarea ca domnul Dan Preda este interesat de cine ii strica apele si mai putin de faptele grave scoase la iveala din interiorul postului public de radio.
Amintim ca mai multi jurnalisti de la Radio Romania Actualitati s-au declarat iritati si jigniti de faptul ca interviul realizat pe tema vaccinarii cu premierul Mihai Tudose a fost inregistrat chiar de directorul postului, Dan Preda, un apropiat al partidului si al directorului general al SRR, fostul politican, Georgica Severin.
Intr-o noua scrisoare de protest, jurnalistii atrag atentia asupra slugarniciei si neprofesionalismului manifestat de Dan Preda chiar in biroul primului ministru, unde s-a laudat ca a fost invitat personal ca sa i se multumeasca pentru campania pro-vaccinare, impusa tuturor ziaristilor din radio carora li s-a interzis sa inregistreze si sa difuzeze si opinii anti-vaccinare, asa cum ar fi fost corect din punct de vedere jurnalistic.
Dupa ce premierul multumeste SRR pentru ca a desfasurat campania pro-vaccinare, directorul RRA simte nevoia unor precizari de o slugarnicie jenanta pentru postul care odinioara era laudat pentru echidistanta. Iata si citatele concludente:
Dan Preda: Oarecum atipic, acest interviu nu se va realiza telefonic, ci faţă în faţă. Mă aflu în biroul primului ministru al României din Palatul Victoria şi vom vorbi despre problemele din sănătate, despre focarul încă nestins de epidemie rujeolică şi, desigur, despre vaccinuri, care sunt sau care nu sunt. Dle prim ministru, vă mulţumesc că aţi răspuns solicitării noastre şi ne-aţi invitat aici, la locul de muncă al şefului guvernului.
Mihai Tudose: Eu vă mulţumesc mult pentru faptul că imediat după ce am aprins lumina asupra acestei probleme grave cu care se confruntă România şi am solicitat dlui ministru Bodog să implice şi presa în această campanie de conştientizare a situaţiei în care ne aflăm şi a riscului în care ne punem în fiecare zi, RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI a fost cred că primul canal media care a devenit instantaneu parte a acestui efort şi a făcut lucruri minunate în ultimele săptămâni şi pentru asta vă mulţumesc.
Reporter: Chiar toată corporaţia RADIO ROMÂNIA. Şi noi vă mulţumim că aţi remarcat lucrul acesta…..
Reporter: Una dintre cauze o reprezintă uneori refuzul părinţilor – şi aici aţi avut o poziţie foarte fermă. O altă cauză o reprezintă însă lipsa vaccinurilor în diverse zone ale ţării. Ambele chestiuni ar putea fi soluţionate printr-o lege care înţeleg că se află pe masa guvernului.Ce ne-aţi putea spune?
……….
Reporter: Şi atunci o să fiu direct, pentru că am observat şi apreciat – de ce să nu o zic? – că aţi avut atitudini foarte directe, tranşante şi faţă de colegii de cabinet în anumite situaţii. Deci credeţi că situaţia actuală din România ar impune introducerea vaccinării obligatorii?
Observatiile jurnalistilor jigniti de tratamentele aplicate de domnul Dan Preda remarca faptul ca, dincolo de slugarnicia acestuia, interviul nu aduce nimic nou din punct de vedere editorial si nu serveste decat linguselii PSD. De asemenea, niciuna dintre intrebarile adresate de Dan Preda domnului Tudose nu este incomoda, asa cum ar fi facut orice ziarist din Radio Romania Actualitati. In conditiile in care RRA are un corepondent permanent la Guvern, de ce nu a fost lasat sa faca interviul cu primul ministru? Unii sustin ca din doua motive: de frica unor eventuale intrebari deranjante si pentru ca slugarnicia sa fie cat mai evidenta.
Iata alte cateva intrebari pentru domnul director PSD, Dan Preda: daca reincep protestele din Piata Victoriei va merge domnia sa ca reporter? Afacerile TelDrum care au fost palid sau deloc mediatizate la RRA nu sunt fapte de o gravitate extrema? Salariul sau de peste 15.000 de lei reprezinta o plata suficienta pentru cenzura pe care o aplica impreuna cu cei cinci adjuncti ai sai? Sedintele de dimineata, prezidate cu cenzorul sef – Georgica Severin – sunt si ele false? Audienta tot mai scazuta a postului Radio Romania Actualitati este o realitate sau o fictiune a jurnalistilor anonimi?

Daca i-am acorda prezumtia de nevinovatie, domnul Dan Preda ar urma sa faca si interviuri cu opozitia, nu-i asa? In acest caz, ar fi la fel de lingusitor? Vocea opozitiei se aude tot mai firav la Radio Romania. Poate si din cauza ca tace de bunavoie.

Si la final: domnilor din societatea civila, dragi colegi din presa, lideri sindicali si din opozitie: salvati Radioul de politruci si de slugile incompetente ale PSD!
Domnilor Dan Preda si Georgica Severin, sunteti trecatori prin functii asa ca va rugam respectuos sa nu distrugeti un brand national!

loading...