Breaking news

Jurnal de introspecţie, vernisaj găzduit de European Art Gallery

Pe 27.11.2014, artistele Mirela Trăistaru, Raluca Ghideanu, Dora Von Grosskarol şi-au expus în faţa prietenilor, într-o atmosferă extrem de călduroasă, rezultatul celor două săptămâni de introspecţie.

jurnal de introspectie - vernisajÎn această seară, s-au deschis uşile celui mai atipic vernisaj al anului – o expoziţie în care am avut în faţă ochilor gânduri, sentimente şi trăiri care ne-au ajutat să înţelegem, să ne înţelegem, să visăm alături de gândurile de jurnal transpuse în picturi şi sculpturi inedite.

O cameră goală transformată până la ultimul centimetru de perete şi podea într-un tablou al trăirilor celor trei artiste. Din momentul în care treci pragul sălii vei avea sentimentul că pătrunzi într-un tablou al spaţiului interior al artistului şi că devii parte din el.

Întreg decorul a fost completat de oameni interesanţi, frumoşi, iubitori de artă. Începând cu ora 19.00, European Art Gallery a devenit un loc al prieteniei, oriunde te întorceai vedeai bărbaţi, femei, copii care priveau cu admiraţie exponatele. Am fost martori la transformarea eu-ului individual în EU colectiv şi am admirat proiecţiile propriilor introspecţii alături de peste 150 de invitaţi.

Ne-am împrietenit cu toţii sau ne-am împrietenit cu noi (după cum vă place ar spune cineva), am povestit despre moştenire, despre “respect şi datorie, despre crez şi sămânţa, despre fiecare dintre noi proiectat în ARTĂ”, la un pahar de vin, îndulciţi de candy-bar-ul oferit cadou de către Cofetăria Armand.

Iar când prăjiturile sunt realizate tot de artişti, efectul este unul pe măsură. O dată la câteva minute, câte un domn elegant sau o doamna cochetă îşi exprimă încântarea. Un răsfăţ al papilelor gustative – cele mai gustoase trufe cu ciocolată.

Prima filă din jurnalul de introspecţie a fost desprinsă de Pandorra, cei care au au contribuit la realizarea acestui eveniment – florile ciresului japonez după ploaie vor pleca în 2 săptămâni la sediul companiei care scrie şi respiră poveşti.

Aşa, a urmat o călătorie în căutarea paginii de jurnal preferate – şi că să nu existe dubii pagină de jurnal era chiar o bucată din pânză realizată de către artiste. O dată aleasă această va deveni tabloul ales al celor ce au decis să achiziţioneze un altfel de tablou, o pagină de viaţă şi trăire, o adiere din sufletul unui artist.

Cele trei artiste vor fi alături de vizitatori încă două săptămâni de la încheierea vernisajului Puteţi paşi în paginile Jurnalului de Introspecţie până pe dată de 15 Decembrie, la European Art Gallery, Bd. Regina Maria 18.

>