Breaking news

Juriul a desemnat câştigătorul Cerbului de Aur 2019

A fost ales câştigătorul trofeului Cerbul de Aur 2019. Târziu în noapte, după a doua seară de concurs, cei cinci membri ai juriului, după îndelungi discuţii au cîzut de comun acord asupra concurentului care azi, în seara de gală, va pleca acasă cu trofeul Cerbului de Aur 2019.

Cei cinci juraţi au avut o misiune foarte grea în acordarea trofeului Cerbului de Aur, întrucât au fost 12 concurenţi redutabili, iar departajarea s-a făcut, la una, două, note muzicale şi…aritmetice. Potrivit regulamentului Cerbului, fiecare jurat a trebuit să acorde câte o notă de la 1 la 10 pentru fiecare din cele două piese interpretate de cei 12 concurenţi, iar apoi s-a făcut media dintre cele două note şi s-a stabilit ierarhia finală.

Potrivit informaţiilor obţinute pe surse de exclusivNEWS.ro, trei din cei 12 concurenţi, au fost în bătălie strânsă pentru marele trofeu: Alfie Arcuri din Australia, Veronica Liberati din Italia şi Syuzanna Melqonyan din Armenia. Însă, pentru a nu strica surpriza din seara de gală, nu vom face cunoscut înainte, numele câştigătorului.

Evoluţia slabă din prima seară de concurs, l-a scos din cărţi pe Florin Răduţă, plecat cu şanse mari la trofeu.

Şapte premii se vor acorda în seara de gală a Cerbului de Aur

Potrivit regulamentului oficial al festivalului, TVR, în calitate de organizator, a stabilit şapte premii pentru Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 2019:

Trofeul Cerbul de Aur 2019 – 25,000 de euro

Premiul I – 15.000 de euro

Premiul II – 10.000 de euro

Premiul III – 5.000 de euro

Premiu pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti – 2,000 de euro

Premiul Presei acretitate la Cerb – 2.500 de euro

Premiul Publicului – 2.500  de euro.

Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 însă până în prezent s-au organizat doar 19 ediţii.