Breaking news

Judecător: erata CCR trimisă la Guvern și Monitorul Oficial, este falsă

CCR se va reuni de urgență pentru că erata trimisă la Guvernul României este falsă.

Un scandal de proporții zgudiue din temelii Curtea Constituțională din România.

Judecătorul Curţii Constituţionale Tudorel Toader a declarat la România TV că a solicitat preşedintelui CCR, Augustin Zegrean, convocarea de urgenţă a unei sesiuni pentru a discuta ultimele controverse apărute în urma trimiterii unor erate către Guvenrul României și Monitorul Oficial.

Tudorel Toader a spus în direct la emisiunea ”Ultima oră” de la România tv, că a aflat de existența acestei erate, din presă, declarând: Eu am plecat din Bucureşti pe 3 august şi sunt în concendiu. Am participat la decizia Curţii de pe 2 august. Tot ce s-a petrecut ulterior, după 3 august, îmi este absolut străin, pentru că nu eram la Curte, pentru că în perioada de concediu un judecător asigură permanenţa şi acela nu am fost eu.

Judecătorul CCR a susţinut că l-a sunat pe judecătorul Ştefan Minea, cel care a semnat erata să-l întrebe ce este cu aceasta.

Despre erată am aflat, din presă, ieri. L-am sunat pe judecătorul Minea încercând să aflu şi să înţeleg despre ce este vorba. Nu am avut nicio informare, consultare prealabilă în legătură cu erata. Tot din presă am aflat şi despre solicitarea făcută de Curtea Constituţională Comisiei de la Veneţia”, a  mai spus judecătorul Tudorel Toader.

Judecătorul Tudorel Toader a precizat că nu a fost ”întrebat, consultat despre eroarea materială” sau despre sesizarea Comisiei de la Veneţia.

Tot la România TV, Tdorel Toader a spus că a vorbit cu Zegrean care a spus că încearcă să reunească plenul CCR cât mai rapid cu putință.

Cât privește listele electorale permanente, Tudorel Toader a spus că CCR a cerut Guvernului actualizarea aacestora.

Erata cu pricina trimisă pe 6 august, către Guvern preciza că CCR nu mai cere actualizarea listelor ci trimiterea efectivă a lor așa cum au fost la referendum.

O altă erată trimisă tot pe 6 august și semnată de Ștefan Minea, cerea modificarea deciziei CCR cu privire la cvorumul de la referendum prin introducerea în listele permanente și a românilor din străinătate astfel încât să intre în calculul cvorumului.

Ștefan Minea este judectorul impus de PDL la CCR prin falsificarea votului în Camera Deputaților.