Breaking news

Judecătorul Stan Mustață rupe tăcerea: Am fost arestat pentru că am vrut să-l audiez pe Cioloș

loading...

Judecătorul Stan Mustață, ridicat în 2014, din sala de judecată înainte de a se pronunța în dosarul ICA, în care era judecat și Dan Voiculescu, rupe tăcerea și face dezvăluiri explozive. Magistratul susține că arestarea i se trage de la faptul că a vrut să-l cheme în instanță pentru a-l audia ca martor pe Dacian Cioloș.

judecatorul stan mustataJudecătorul Stan Mustață, condamnat la 20 de ani de închisoare, face dezvăluiri bombă și spune cum a fost executat.

Trebuia să fiu scos din dosarul ICA. Prejudiciul din dosar era neclar. DNA nu are experți. S-a comis o ilegalitate întrucât s-a evaluat la prețul din 2008 și nu la prețul din momentul cumpărării imobilelor și terenurilor”, a declarat Stan Mustață.

Judecătorul a spus că s-a consultat cu colegul de complet, judecătorul Duță și a spus că trebuie să solicite probe care să dovedească prejudiciul. În acest sens urma să ceară audierea fostului Ministru al Agriculturii din perioada în care ministerul s-a constituit parte civilă în procesul ICA, adică pe Dacian Cioloș.

Judecătorul a spus că dorea audierea lui Cioloș pentru a stabili în ce fel s-a realizat evaluarea prejudiciului, când s-au înregistrat imobilele în actele contabile ale Ministerului, la fel ca și prejudiciul.

Judecătorul a mai spus că interceptările audio și video care-l ”incriminează” au fost neconcludente și că instanța i-a refuzat expertizarea lor.

Judecătorul a mai spus că el s-a recuzat din dosarul ICA pentru a nu fi acuzat că e părtinitor. Stan Mustață a mai spus că judecătorii care au analizat cerea lui de recuzare, au fost de acord și că în momentul în care s-au pus să redacteze hotărârea, unul din judecători s-a sucit și nu a mai fost de acord.

”17 minute magistrale am fost recuzat și scos din dosarul ICA. După 17 minute am fost informat că judecătoarea din complet s-a sucit și nu mai este de acord. Și așa am fost lăsat în completul de judecată”, a mai spus Stan Mustață.

Magistratul a spus că a ajuns să îi fie frică să mai ajungă în fața unor judecători.

”Pedeapsa cea mai mare este faptul că am fost condamnat nevinovat ca ultimul borfaș. Nu mai vreau niciun proces, vreau doar să mi se dea pensia înapoi. Justiția se reformează singură, nu are nevoie de politicieni pentru a se reforma”, a mai spus Stan Mustață.

După ce a fost arestat și scos din dosarul ICA, în locul său a fost băgat Judecătoarea Camelia Bogdan care l-a executat rapid pe Voiculescu la 10 ani de închisoare.

loading...