Breaking news

Judecătorul Stan Mustaţă a fost condamnat la zece ani şi opt luni de închisoare pentru luare de mită

loading...

Stan Mustaţă, judecătorul care a fost săltat de DNA din sala de judecată înainte de a judeca dosarul ICA al lui Dan Voiculescu, a fost condamnat vineri, la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită.

judecator stan mustataJudecătorul Stan Mustață a fost condamnat vineri, de Curtea de Apel București la o pedeapsă de 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru că ar fi luat mită în repetate rânduri pentru a da soluții favorabile în dosarele pe care le judeca.

Stan Mustață a fost săltat în aprilie 2014, chiar înainte de a intra în sala de judecată pentru a judeca dosarul ICA, în care era anchetat Dan Voiculescu.

În același dosar, alături de Mustață au fost judecată grefiera Mariana Curea, complicea magistratului, condamnată la patru ani şi patru luni de închisoare.

Ion Boraciu, Florian Alexandru şi Ciprian Moraru, intermediarii prin care Mustaţă ar fi cerut bani de la unii inculpaţi şi condamnaţi, în schimbul unor pronunţări favorabile acestora, au primit și ei condamnări.

Ion Boraciu a primit 9 ani de închisoare, Florian Alexandru șase ani și patru luni, iar Ciprian Moraru la doi ani de închisoare.

Stan Mustaţă, fost judecător al Curţii de Apel Bucureşti, este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

Mustaţă a susţinut în faţa instanţei că dosarul său a fost “fabricat artificial”, pornind de la bănuiala că el ar fi încercat să tergiverseze dosarul ICA.

“A spus-o şi procurorul şef al DNA. Din comportamentul meu nu rezultă aşa ceva. Boraciu (intermediar al mitei, potrivit anchetatorilor – n.r.) a zis că aş tergiversa dosarul, nu eu. Nu l-am sprijinit pe Voiculescu, nu l-am favorizat. Nu am fost nici pro, nici împotriva lui”, afirma Mustaţă.

Pe 8 mai 2014, Stan Mustață a fost suspendat din magistratură de către Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

Decizia Curții de Apel București nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>