Breaking news

Judecătorul Adrian Bordea, ales în funcția de vicepreședinte al CSM

loading...

Plenul reunit al Consiliului Superior al Magistraturii l-a ales marți în funcția de vicepreședinte al CSM pe judecătorul Adrian Bordea.

adrian bordeaLa o lună și 22 de zile de când Oana Hăineală a fost aleasă șefă a CSm, azi a avut loc alegerea și vicepreședintelui Consiliului.

Astăzi, 26 februarie 2013, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, cu 16 voturi pentru şi o abţinere, alegerea în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului a domnul judecător ADRIAN BORDEA, membru ales din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Alegerea lui Adrian Bordea vine după ce Alina Ghica și-a depus inițial candidatura dar nu a fost votată și după ce Cristi Danileț a candidat și el pentru același post dar a fost nevoit să-și retragă candidatura pentru că a fost revocat din Consiliu.

Amânarea alegerii vicepreședintelui CSM a fost cauzată de refuzul șefei Consiliului, Oana Hăineală de a supune la vot revocarea lui Alina Ghica și Cristi Danileț. Secția pentru judecători a CSM a impus ca alegerea noului vicepreședinte să se facă doar dacă se revocă cei doi membrii.

loading...